Lækker kage fra landet mod nord. Kagen indeholder myseostmousse og mazaringbund. (©DR)

Fjeldkage med myseost og multebær

Kage med inspiration fra de norske fjelde med smagen af myseost og multebær.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Myseostmousse

  • 200 g myseost
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. fløde
  • 4 blade husblas
  • 3 dl fløde
  • 200 g friske jordbær

Multebærmousse

  • 6 blade husblas
  • 300 g multebær
  • 2 spsk. vand
  • 100 g sukker
  • 2 dl fløde

Mazarinbund

  • 65 g marcipan
  • 35 g sukker
  • 25 g honning
  • 30 g smør
  • 1 stk. æg
  • 20 g hvedemel
  • 5 stk. myseostskiver

Lagkagebunde

  • 2 stk. æggehvider
  • 50 g flormelis
  • 2 stk. æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 25 g hvedemel
  • 25 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver

Marcipanovertræk

  • 400 g marcipan
  • 200 g flormelis
  • 50 g glukose

"Fjeld"

  • 400 g jordbær
  • 100 g hvid chokolade

"Fjeldsø"

  • 25 g hvid chokolade
  • 1 blad rødkål
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker

Fremgangsmåde

Lav myseostmousse

  1. Læg husblas i blød.

  2. Smelt myseost med honning og fløde.

  3. Varm 1/2 dl fløde, rør husblas i og vend sammen med osteblandingen. Sæt på køl. 

  4. Pisk 2,5 dl fløde, vend i den kolde ostemasse og sæt på køl.

  5. Skær jordbærrene ud i små stykker.

Lav multebærmousse

  1. Læg husblas i blød.

  2. Kog multebær med vand og sukker. Passer gennem en sigte og sæt væsken tilbage på varmen. Gem kernerne.

  3. Rør husblassen i saften, køl af.

  4. Pisk flødeskummen og vend i multebærsaften, sæt på køl.

Mazarinbund

  1. Rør marcipan, sukker, honning, smør og æg sammen. Tilsæt mel, og bag ved 190 grader til fast (ca. 20 min).

  2. Når færdig, lægges myseost oven på, så det smelter.

Lav lagkagebunde

  1. Pisk æggehvider stive med flormelis.

  2. Pisk æggeblommer hvide med sukker.

  3. Bland mel og bagepulver og sigt i æggeblommerne.

  4. Vend æggehviderne i.

  5. Fordel på bageplade og bag ved 200 grader i ca 10 min.

Sammenlægning

  1. Brug mazarinkagen som bund.

  2. Kom myseostmousse ovenpå og læg jordbær ned i.

  3. Læg en lagkagebund.

  4. Kom multebærmousse på.

  5. Læg en lagkagebund.

  6. Sæt på køl.

Marcipanovertræk

  1. Ælt sammen.

  2. Brug ca 1/3 af massen til siden af kagen, 1/3 til toppen og 1/3 til fjeldet.

"Fjeld"

  1. Skær bunden af jordbærrene så de kan stå.

  2. Temperer den hvide chokolade.

  3. Dyp jordbærrene i chokoladen og lad dem stå til det er stivnet.

  4. Overtræk dem med marcipan.

  5. Og sæt ovenpå kagen.

  6. Lav evt. brune nuancer med kakaopulver

"Fjeldsø"

  1. Temperer den hvide chokolade, støb en halvkugle.

  2. "Grav" et hul i toppen af kagen og sænk skallen i. 

  3. Kog rødkål, vand og sukker. Fjern kålen og reducer til en sirup.

  4. Lad siruppen blive kold og hæld op i søen.