Prøv et lækkert alternativ til den traditionelle pizza. (©DR)

Fladbrød bagt som pizza med dadler og gedeost

De søde dadler og de syrlige løg smager skønt sammen med gedeosten. Prøv også at lave retten her som en almindelig pizza med en hjemmelavet bund.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 4 fladbrød
  • 4 løg
  • 1 bundt frisk timian
  • 2-3 spsk. koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 dl blød, smørbar gedeost
  • 16 dadler
  • 1/2 dl usaltede pistachenødder uden skal
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids sort peber

Fremgangsmåde

  1. Skær løgene i halve og skær dem derefter i tynde skiver.
  2. Steg dem på en pande i olivenolie sammen med et lille bundt frisk timian. Når de er helt gyldne og fine, er de klar.
  3. Smør fladbrødene med gedeost og top med løgblandingen.
  4. Skær dadlerne i mindre stykker og fordel dem over løgblandingen. Drys med pistacienøddekerner, salt og peber.
  5. Læg fladbrødspizzaerne på grillen, luk låget og lad dem bage i 5-10 minutter. Spis med det samme.