Fladbrød med Haydari. (©DR)

Fladbrød med Haydari

Grillet arabisk fladbrød serveret med en smagfuld haydari. Lav det som en snack, eller server det som en forret for gæsterne.

Vær opmærksom på, at dejen til fladbrødet skal hæve i køleskabet natten over.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

Grillet fladbrød

  • 2 dl vand
  • 1 spsk. salt
  • 15 g gær
  • 1 tsk. honning
  • 400 g hvedemel

Haydari

  • 1 stk. feta
  • 1 smule yoghurt
  • 2-3 stk. cherrytomater
  • 1 smule koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 stk. citron
  • 1 smule bredbladet persille
  • 1 smule mynte
  • 1 smule friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

Fladbrød

  1. Gær og salt røres ud i vandet sammen med honningen. Når det hele er opløst tilsættes melet og du rører og ælter til du har en elastisk dej. Lad dejen hæve i en skål dækket med plastfolie i køleskabet natten over. Næste dag formes eller rulles dejen til tynde fladbrød som kan grilles på havegrillen eller bages på en pande.

Haydari

  1. Alle ingredienserne moses sammen til en lind og smørbar masse som smager godt sammen med de friskbagte fladbrød. Haydari kan også tilsættes finthakket peberfrugt, agurk, rødløg, forårsløg, sumak eller hvad man nu syntes vil smage dejligt.