Den traditionelle flæskesteg får med denne opskrift et pift af chili og kanel, som gør stegen til en endnu bedre oplevelse. (©DR)

Flæskesteg med chili, kanel og appelsin

En saftig og mør juleflæskesteg, men her med et pift af chili, kanel og appelsin. Server den gerne i julemåneden som et lidt anderledes bud på den elskede klassikser.

Tilberedningstid: 1 time, 35 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. kamsteg
  • 5-7 stk. laurbærblade
  • 2 stk. appelsiner, saft heraf
  • 1 stk. citron, skal heraf
  • 1 spsk. salt
  • 0,5 tsk. hvid peber
  • 1 stk. hel chili
  • 1 stk. stang kanel

Fremgangsmåde

  1. Læg stegen i en bradepande med skindsiden ned. Der skal være ca. 2 cm. vand i panden. 
  2. Steges ved 200 grader i ca.½ time afhængig af størrelse. 
  3. Stegen vendes og stikkes med laurbærblade og revet appelsinskal, krydres med hvid peber, salt og knust frisk kanel.
  4. Drys med en rød friskhakket chili, og overhæld med appelsinsaften. Steg videre i ca. 1 time, igen afhængig af størrelsen.