Flamberet tyrehale med figner og mandler (©DR)

Flamberet tyrehale med figner og mandler

Denne lækre, spanske simreret består af flamberet tyrehale med figner, mandler, serranoskinke, løg og en masse smagfulde krydderier. Vær opmærksom på, at tyrehalerne skal koge i ca. 2 timer.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 sjat koldpresset jomfrueolivenolie
  • 2 stk. løg
  • 12 stk. tørrede figner
  • 16 stk. sorte peberkorn
  • 6-8 stk. friske lauerbærlade
    (kan erstattes af 2-3 tørrede lauerbærblade)
  • 4 stængler hel kanel
    (á 5 cm)
  • 1 bundt frisk timian
  • 150 g mandler
  • 1 stk. tyrehale
  • 1 dl serranoskinke
  • 1-2 stk. usprøjtede appelsiner
  • 1 sjat spansk brandy
  • 1 smule salt

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, skær fignerne i mundrette stykker og smut mandlerne. 

  2. Kom en slat olivenolie i en stor gryde, steg løg, figner, peberkorn, laurbærblade, kanel, timian og mandler godt igennem til det begynder at tage farve. Kom hele molevitten i en skål. Kom yderligere olie i gryden og brun nu skinke og tyrehalen, skåret i fornuftige stykker, godt af, tilsæt fintrevet appelsinskal og flambér med en god slat brandy. Husk at slukke for emhætten imens. 

  3. Kom løgblandingen tilbage i gryden. Kom vand på til det hele er næsten dækket. Tilsæt lidt salt, læg låg på gryden og lad tyrehalen koge i ca. to timer. Smag retten til med yderligere salt, spis brød til og en rustik salat.