Flautas m. kylling, guacamole og pico de gallo
Mexicanerne bruger deres tortillas til rigtig mange ting. Her er de rullet om et lækkert fyld og friteret sprøde. Toppet med guacamole og pico de gallo.
Tilberedningstid:
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
Flautas m. kylling
- kød fra en stegt kylling, findelt
- 1 spsk. smør
- 1 lille rødløg
- 1 jalapeo chili
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. cayenne peber
- 2 1/2 dl flåede, hakkede tomater
- 1 håndfuld hakket frisk koriander
- 120 g revet chaddar
- saft fra 1 lime
- salt
- 16 hvede tortillas
- neutral olie til stegning
Guacamole
- 3 modne avocado
- 1/2 salatløg
- 2 blommetomater
- 3 spsk. finthakket koriander
- 1/2 - 1 jalapeno chili
- 2 knuste fed hvidløg
- saft fra 1-2 lime
Pico de gallo
- 8 blommetomater
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 jalapeno chili
- 1 bundt frisk koriander
- saft af 1 lime
- salt og peber og evt. lidt sukker
Fremgangsmåde
Flautas m. kylling
- Hak rødløg, hvidløg og jalapeno fint og sauter dem i olie til de bliver bløde.
- Tilsæt spidskommen og cayennepeber og steg videre i et minuts tid. Tilsæt kylling, hakkede tomater og bland. Sluk for blusset, rør osten i blandingen og smag til med limesaft, salt og peber. Lad blandingen køle af.
- Varm tortillaerne op, så de bliver bløde. Kom en stor skefuld afkølet fyld på en tortilla og rul den stramt om fyldet. Hæft den sammen med en tandstikker. Fortsæt til tortillaer og fyld er brugt op.
- Hæld olie på en stor pande. Det skal stå ca. 2 cm. op ad kanten. Varm olien op og steg et hold “flautas” af gangen mens man hele tiden vender på dem til de er gyldne og sprøde.
- Dryp dem af på køkkenrulle og hold dem lune i ovnen.
Guacamole
- Hak løget ganske fint. Skær tomaterne i ganske små tern. Hak jalapeno chilien fint.
- Kom kødet fra avocado’erne i en skål og mos det med en gaffel.
- Bland det med det øvrige og smag til med lime juice, salt og peber.
Pico de gallo
- Tomater og rødløg skæres i ganske fine tern. Hvidløg, jalapeno og koriander hakkes helt fint og vendes i det øvrige.
- Smag til med salt og peber og evt. lidt sukker, hvis tomaterne ikke er sødmefulde.