Flavour potting skal koge længe, og kødet skal have rigeligt fedt. (©DR)

Flavour potting

Flavour potting er en mørk, utrolig aromatisk og duftende gryde, fyldt med de klassiske kinesiske krydderier Sczechuan peber, kanel, lakrids, stjerneanis, ingefær, soya , kardemomme, appelsinskal og mørkt sukker. Man kan koge mange slags kød i sådan en krydring, men fedt kød som svinekød, and, og gås er mest oplagt. Kalvetunge, kalvebryst, oksebryst og kalveskank i skiver er også godt. Fidusen er at koge længe og sagte, så de mange aromaer kan trænge ind i kødet. Og kød der koger længe skal være fedtmarmoreret for at blive godt.

Tilberedningstid: 1 time, 10 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Flavour potting

  • 5 stængler kanel
  • 15 stk. hele stjerneanis
  • 5 stk. grønne kardemommekapsler
  • 2 spsk. hele fennikelfrø
  • 1 spsk. skåret lakridsrod
  • 4 spsk. sechuanpeber
  • 1 stk. frisk ingefær
  • 1 stk. appelsin (skal)
  • 2 spsk. groft salt
  • 5 dl tyk soya
  • 5 spsk. tynd soya
  • 150 g sukker
  • 2 dl mellemtør sherry
  • 1 dl sød sherry

Fremgangsmåde

  1. Kom det hele i en stor gryde med 3 l vand. Kog sagte i en halv time. 
  2. Kom det valgte kød i og lad det simre til kødet er mørt. 
  3. Gå i øvrigt frem efter anvisningerne ovenfor.