Flødebollerne her gemmer på en ekstra lille overraskelse under chokoladen gemt i den dejlige, luftige skum. (©DR)

Flødeboller med jordbær og marcipanbund

Flødeboller kan være en sjov udfordring og en hyggelig aktivitet at kaste sig over derhjemme. Bagedystdommer Kathrine udfordrede deltagerne i Den store juniorbagedyst i denne udgave af flødeboller, der gemmer på en lille jordbærroverraskelse.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 60 g vand
  • 170 g sukker
  • 90 g glukosesirup
  • 130 g æggehvider
  • 60 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. eddike
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk. citronsaft
  • 400 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 8 friske, køleskabskolde jordbær
    (små og pæne)
  • Finthakket, frystetørret jordbær
  • Guldstøv til pynt
  • 750 g tempereret chokolade
  • 150 g kakaosmør

Fremgangsmåde

  1. Hæld vand (60 gram), sukker (170 gram) og glukosesirup (90 gram) i en gryde.
  2. Varm indholdet i gryden op til 120 grader (brug termometer) og tag det derefter af varmen. Mens du venter på at sukkerlagen bliver varm, kan du gå videre med opskriften.
  3. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen.
  4. Pisk æggehviderne (130 gram) til en fast marengs i din røremaskine.
  5. Pisk sukker (60 gram), salt (1 knivspids), eddike (1 tsk), vaniljekorn og 1 tsk. saft fra en citron i marengsen.
  6. Hæld den varme sukkermasse i en tynd stråle ned i marengsen, mens du pisker massen kold (stuetemperatur). Mens massen piskes kold, kan du gå videre med opskriften.
  7. Rul marcipanen tyndt ud (ca. 5 mm.) og stik bunde ud med en udstikker. Drys evt. marcipanen med lidt flormelis, så den ikke klistrer til kagerullen.
  8. Stil marcipanbundene på en bageplade (eller noget andet, der kan tåle varme) og grill dem med gasbrænderen, så overfladen bliver lysebrun. Bundene skal grilles på begge sider.
  9. Sæt marcipanbundene på bagepapir.
  10. Sæt et koldt jordbær på midten af hver marcipanbund.
  11. Put marengsen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt den på marcipanbundene.
  12. Stil flødebollerne i fryseren, så de sætter sig nok til at kunne dyppes i chokoladen.
  13. Temperer chokoladen og bland med kakaosmøren.
  14. Dyp flødebollerne i den tempererede chokolade.
  15. Drys flødebollerne med finthakkede frysetørrede jordbær og lidt guldstøv.