Prøv en hjemmelavet flødeis, som kan laves med de ingredienser du ønsker. (©Pixabay)

Flødeis

Lav din helt egen flødeis ud fra denne grundopskrift. Den kan smages til, som du ønsker. Her vises f.eks hvordan du kan lave en kanelis. Opskriften kræver en ismaskine. Hvis du ikke er i besiddelse af sådan en, er det bedre at lede efter en opskrift på parfait is, som kan laves uden.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 0 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Grundopskrift

  • 8 stk. pasteuriserede æggeblommer
  • 200-220 g sukker
  • 1 stang god vanilje
  • 2½ dl piskefløde
  • 6-7 dl sødmælk

Endvidere

  • eks. 4-5 stk. kanelstænger
    (eller 2 spsk. stødt kanel)

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommerne hvide og cremede med sukkeret. Hæld mælk og fløde i en gryde og kog det op sammen med vanillekorn og stænger. Sluk og lad det stå et minut. Hæld dernæst mælke-fløden over æggeblommerne – under omrøring. Rør det godt sammen. 

Hæld det hele tilbage i gryden. Give det en forsigtig opvarmning mod kogepunktet under konstant omrøring. Man kan ikke forlade processen her. Når de første antydninger af kogning viser sig i overfladen, tages gryden af blusset med det samme. Hæld massen igennem en si tilbage i røreskålen fra før. Lad den køle af. Pisk lidt i den engang imellem. 

Hæld den derefter på ismaskine og frys. 

Man kan smage grundmassen til på mange forskellige måder. F.eks med kanel:  4-5 kanelstænger eller 2 spsk. stødt kanel. 

Kog mælke-fløden op med kanelstængerne. Lad det stå og trække. Tag stængerne op og fortsæt med processen som beskrevet ovenfor. 

Andre smagsgivere kunne f.eks være: Stærk kaffe, div. likører, bær-puréer, chokolade. Mulighederne er uendelige.