Mette Blomsterbergs skønne flødekarameller er et hit blandt hele familien. (©DR)

Flødekarameller

Så bliver det ikke nemmere at lave sit eget slik. Flødekarameller som i de gode, gamle dage, der både behager og smager. Mette Blomsterbergs nemme opskrift, der med tre simple ingredienser giver 56 skønne karameller. Tag børnene med i køkkenet og hyg jer med at lave godter.

Karamellerne skal køle til dagen efter.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 12 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1/2 l piskefløde
  • 250 g sukker
  • 125 g glukosesirup

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienserne koges indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen. Karamellen er først kogt færdig, når den er gylden og slipper grydens bund. Det tager lang tid, ved jævn god varme. Tjek med et sukkertermometer. Karamellen skal minimum være 122 grader, men vigtigst af alt, være mørk gylden, tyk og sej.
  2. Gryden tages af varmen. Afsæt gerne en lille prøve på køkkenbordet når du har en fornemmelse af, at karamellen er kogt færdig. Du vil da hurtigt kunne vurdere, om karamelmassen vil blive for blød i konsistensen og derved skal koges mere.
  3. Karamellen hældes op i en beholder på ca. 18 x 18 centimeter, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg ligeledes et stykke olieret bagepapir på som top.
  4. Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur helst til næste dag - alternativt 4-5 timer. Udskæres i 6 x 9 i alt 56 stk. Stykkerne indpakkes enkeltvis i stykker af cellofan.