Cremede flødekartofler er altid skønt tilbehør til kød- og vildtretter. (©DR)

Flødekartofler over bål

Flødekartofler er dejligt tilbehør til et væld af kødretter, og denne opskrift kan laves over bål i det fri, hvis du er på jagt eller overlevelsestur ligesom Jørgen og Nikolaj fra Nak & Æd. Denne opskrift på flødekartofler lavede Nikolaj i Zambia som tilbehør til den impala-antilope, som de havde skudt.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 800 g kartofler
  • 2 løg
  • 4-6 fed hvidløg
  • 20 g smør
  • 1/2 l piskefløde
  • 1 dl mælk
  • evt. frisk basilikum eller anden krydderurt

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne, og vask dem godt. Skær derefter i skiver. 
  2. Pil og snit løget i strimler, og snit hvidløg meget fint. Kom smørret i en gryde, smelt og  sauter  løg og hvidløg heri. 
  3. Tilsæt kartoflerne hertil og krydr med friskkværnet peber og salt. Bland godt sammen og hæld fløde og mælk over. Bring i kog og træk derpå gryden ud til siden af risten på bålet. Lad det hele simre under låg i 20-25 minutter. Husk at røre flere gange undervejs, så det ikke sætter sig i bunden af gryden. 
  4. Fjern da låget, og lad det herpå koge ind til herlige flødekartofler- drys evt. med lidt frisk basilikum.