Flødekartofler over bål
Flødekartofler er dejligt tilbehør til et væld af kødretter, og denne opskrift kan laves over bål i det fri, hvis du er på jagt eller overlevelsestur ligesom Jørgen og Nikolaj fra Nak & Æd. Denne opskrift på flødekartofler lavede Nikolaj i Zambia som tilbehør til den impala-antilope, som de havde skudt.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 800 g kartofler
- 2 løg
- 4-6 fed hvidløg
- 20 g smør
- 1/2 l piskefløde
- 1 dl mælk
- evt. frisk basilikum eller anden krydderurt
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne, og vask dem godt. Skær derefter i skiver.
- Pil og snit løget i strimler, og snit hvidløg meget fint. Kom smørret i en gryde, smelt og sauter løg og hvidløg heri.
- Tilsæt kartoflerne hertil og krydr med friskkværnet peber og salt. Bland godt sammen og hæld fløde og mælk over. Bring i kog og træk derpå gryden ud til siden af risten på bålet. Lad det hele simre under låg i 20-25 minutter. Husk at røre flere gange undervejs, så det ikke sætter sig i bunden af gryden.
- Fjern da låget, og lad det herpå koge ind til herlige flødekartofler- drys evt. med lidt frisk basilikum.