(©DR)

Flødeskumskage med karamel, bær og marcipan

Skal dine flødeskumskager ikke kun smage godt, men også se godt ud? Så prøv de her med karamel, bær og marcipan.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Butterdej

  • 500 g hvedemel
  • 7 g salt
  • 1/4 dl eddike
  • 500 g koldt smør
  • 2,5 dl koldt vand

Karamel

  • 100 g sukker
  • 3 spsk. vand
  • 115 g fløde
  • 1 smule havsalt

Bærkompot

  • 350 g skovbær
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. maizena

Marcipan

  • 150 g marcipan
  • 20 g glukosesirup
  • 75 g flormelis

Flødeskum

  • 4 dl flødeskum

Royal Icing

  • Lidt æggehvide
  • Lidt flormelis
  • Lidt pastafarve

Fremgangsmåde

Butterdej

  1. 100 gram smør smuldres i melet.
  2. Tilsæt salt, eddike og vand.
  3. Bland hurtigt. Lad være med at ælte for meget.
  4. Stil på køl, mens smørret bankes blødt.
  5. Form smørret til en firkantet, tynd plade.
  6. Rul dejen ud, så den har samme bredde og dobbelt så lang længde.
  7. Pak dejen om smørret.
  8. Rul ud til 0,5 cm tykkelse og fold dejen tre gange (1. gang).
  9. Læg på køl og lav imens karamellen.
  10. Rul nu dejen ud igen og fold igen tre gange (2. gang).
  11. Læg på køl og lav skovbærmarmeladen imens.
  12. Rul dejen ud igen og fold tre gange (3. gang).
  13. Læg på køl og bland og farv marcipanen.
  14. Rul dejen ud igen og fold tre gange (4. gang).
  15. Læg på køl og lav glasuren imens.
  16. Rul dejen ud igen og fold tre gange (5. gang).
  17. Læg på køl og rul marcipanen ud og udstik dem. Mal kanterne med guld.
  18. Rul dejen ud igen og fold tre gange (6. gang).
  19. Læg på køl og lav mønsteret på marcipanskiverne imens.
  20. Rul dejen ud en sidste gang til en tykkelse på ca. 0,5 cm.
  21. Læg den på køl i minimum 30 minutter.
  22. Udstik 6 cirkler til bund og 6 cirkler til top, hvor du stikker hul i midten.
  23. Bag ved 200 grader i 10 minutter. Skru ned til 180 og bag i yderligere 10 minutter. Hold øje med toppen. Den må ikke blive for mørk.
  24. Køl af og fyld med flødeskum, bærkompot og karamel. Læg marcipanen på toppen som et låg.

Karamel

  1. Kog sukker og vand op i en pande.
  2. Tilsæt fløden langsomt, mens du rører.
  3. Tag karamellen af varmen og tilsæt havsalt.
  4. Hæld i en beholder og opbevar på køl.

Bærkompot

  1. Kog skovbær, vanilje og sukker op.
  2. Tilsæt maizena og kog til kompotten tykner.
  3. Opbevar på køl.

Marcipan

  1. Bland alle ingredienserne sammen.
  2. Udrul marcipanen i et tyndt lag.
  3. Udstik 6 cirkler i samme størrelse som dine butterdejsringe.

Flødeskum

  1. Pisk sammen.
  2. Sprøjt på bunden af butterdejen.
  3. Lav hul i midten til marmelade.

Royal icing

  1. Pisk sammen.
  2. Tilsæt sort farve.
  3. Sprøjt fint mønster på dine marcipanlåg.
  4. Mal eventuelt med pastafarve blandet med lidt vodka.