Florentinere
Du kender måske florentinerkagen fra bageren, men her er opskriften, så du selv kan bage den dejlige kage med mandler og pistaciekerner.
Tilberedningstid:
40 min.
Antal portioner:
10 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Florentinere
- 150 g sukker
- 45 g honning
- 50 g fløde
- 250 g smør
- 85 g orangeskal
- 50 g røde cocktailbær
- 150 g mandelflager
- 20 g pistaciekerner
- 1 smule neutral olie
Fremgangsmåde
- Kom sukker , honning, fløde og smør op i en gryde og kog det under omrøring til en gylden karamel.
- Tag gryden af varmen og tilsæt orangeskal, cocktailbær og mandelflagerne.
- Rør til karamellen er ensartet. Smør formene med en anelse olie og fordel den lune dej heri. Tryk dejen let flad.
- Bages ved 180 grader i 7 minutter.
- Drys nu de grofthakkede pistaciekerner på og bag florentinerne yderligere nogle minutter, til overfladen er godt gylden over det hele. Afkøl florentinerne helt, og befri dem fra formene.
- Opbevares i lufttæt beholder, med bagepapir imellem hver enkel florentiner.