Sprøde florentinere som en lækker værtindegave. (©DR)

Florentinere

Du kender måske florentinerkagen fra bageren, men her er opskriften, så du selv kan bage den dejlige kage med mandler og pistaciekerner.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Florentinere

  • 150 g sukker
  • 45 g honning
  • 50 g fløde
  • 250 g smør
  • 85 g orangeskal
  • 50 g røde cocktailbær
  • 150 g mandelflager
  • 20 g pistaciekerner
  • 1 smule neutral olie

Fremgangsmåde

  1. Kom sukker , honning, fløde og smør op i en gryde og kog det under omrøring til en gylden karamel. 
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt orangeskal, cocktailbær og mandelflagerne. 
  3. Rør til karamellen er ensartet. Smør formene med en anelse olie og fordel den lune dej heri. Tryk dejen let flad. 
  4. Bages ved 180 grader i 7 minutter. 
  5. Drys nu de grofthakkede pistaciekerner på og bag florentinerne yderligere nogle minutter, til overfladen er godt gylden over det hele. Afkøl florentinerne helt, og befri dem fra formene. 
  6. Opbevares i lufttæt beholder, med bagepapir imellem hver enkel florentiner.