(©DR)

Flot tørkage med kakao, pistacie og citron

Delikat tørkage bestående af en kakaomørdej, pistacie/citronmazarin, æblemarmelade og nougat.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kakaomørdej

  • 405 g hvedemel
  • 45 g kakaopulver
  • 150 g flormelis
  • 225 g koldt smør
  • 3 knivspids salt
  • 2 æg

Hjemmelavet marcipan

  • 175 g mandler
  • 50 g lys sirup
  • 1 spsk. flormelis

Pistaciemazarin

  • 100 g hjemmelavet marcipan
  • 40 g usaltede pistacienødder
  • 80 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 1 æg
  • Skal og saft fra 1 øko citron
  • 1 knivspids salt
  • Grøn farve

Æblemarmelade

  • 250 g æbler
  • 1 knivspids ingefærpulver
  • 100 g sukker
  • 1/4 dl vand
  • 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 citronsaft
  • Gul pastafarve

Tuilles

  • 30 g smør
  • 30 g æggehvide
  • 30 g sukker
  • 30 g mel
  • Bordeaux pastafarve
  • En smule solsikkeolie

Pynt

  • Mørk chokolade
  • Ruby chokolade
  • 150 g nougat
  • Hindbærstøv efter eget valg
  • Lyserøde perler
  • Skovsyre efter smag

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Mel, kakaopulver, flormelis og salt kommes i en skål.
  2. Smuldr det kolde smør heri.
  3. Saml dejen med ægget – vær grundig, men hurtig.
  4. Rul dejen tynd ca. 3 mm mellem to lag bagepapir.
  5. Læg bagepapiret på køl.
  6. Efter lidt tid udstik din mørdej til de passende tærteforme.

Hjemmelavet marcipan

  1. Kom mandlerne i en foodprocessor og kør 2x30 sekunder, indtil det er fint som mandelmel.
  2. Tilsæt sirup og kør blot kortvarigt, til det akkurat er en ensartet og lækker masse.
  3. Tilsæt flormelis.
  4. Til sidst æltes marcipanen på køkkenbordet, til det har en ensartet masse. Kom marcipanen i en tillukket pose.

Pistaciemazarinmasse

  1. Den hjemmelavede marcipan rives groft på et rivejern.
  2. I en minihakker blendes pistacienødderne til mel.
  3. Kom herefter alle ingredienserne i skål og pisk massen, til den er let og luftig.
  4. Kom massen i en sprøjtepose.
  5. Bag tærten i ca. 20 min ved 180 grader.

Æblemarmelade

  1. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i mindre stykker.
  2. Kog æblerne i en gryde sammen med sukker, vand, ingefær, og vaniljesukker i ca. 15 minutter.
  3. Blend marmeladen med en stavblender.
  4. Kom marmeladen i en sprøjtepose og fordel den over de færdigbagte tærter.

Tuilledej

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Pensel din form med solsikkeolie.
  3. Smelt smørret i en mikroovn og lad det køle lidt af.
  4. I en skål blandes sukker og mel og hvid pulverfarve.
  5. Tilsæt æggehviden og rør det hele sammen med en dejskraber, til der ikke er klumper.
  6. Smørret hældes i blandingen.
  7. Dejen hældes ud over formen. Det overskydende dej skrabes af.
  8. Bag dem i 6 minutter.
  9. De færdigbagte tuilleblade fjernes fra formen med en pincet og puttes direkte over på en fluteholder, så bladene får en buet form. Bladene køles af og drysses med guldstøv.

Nougat

  1. Smelt nougaten og put den i en sprøjtepose.
  2. Fordel nougatten over de små tærter.
  3. Pynt de otte tærte med et blad af tuille, spiselige perler, skovsyrer, hindbærstøv og ruby chokolade.