Der er ikke meget, der slår duften af nybagt brød. (Foto: Mikael Ladegaard Laursen ©DR)

Foccacia med rosmarin og salt

Dette madbrød vil med garanti vække glæde, hvad enten det serveres som tilbehør til aftensmaden, eller det kommer på bordet som en eftermiddagssnack med smør på.

Vær opmærksom på, at brødet skal hæve i minimum 3 timer, inden det skal bages.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 250 g durummel
  • 1,5 tsk. salt
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 1 dl olivenolie
  • 4 dl lunken vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk. sukker

Fremgangsmåde

  1. Rør vand, gær, 1/2 dl olie, salt og sukker sammen.
  2. Kom hvedemel og durummel i lidt ad gangen. Dejen skal være våd og smidig, så hold øje med den – måske der skal lidt mere eller lidt mindre mel i. Ælt et par minutter.
  3. Lad dejen hæve. Hvis du koldhæver dejen, skal den hæve omkring 6-7 timer. Hvis du lader dejen hæve i stuetemperatur, skal den hæve omkring 3 timer.
  4. Hak rosmarin fint, og bland det med 1/2 dl olivenolie.

Efter hævning:

  1. Kom dejen i en bradepande eller et ovnfast fad, som du smører med olivenolie og lægger bagepapir i.
  2. Tryk dejen ud i hjørnerne med fingrene.
  3. Hæld rosmarinolien på brødet, og tryk det ned i dejen, så der opstår små huller (se video).
  4. Drys salt på brødet, og lad det hæve i 15 minutter.
  5. Efter hævning kommes brødet i en forvarmet ovn på 225 grader varmluft i cirka 20-25 minutter.
  6. Når brødet er færdigbagt, kan det stænkes med mere rosmarinolie, hvis man vil have det mere 'fugtigt'. Pynt eventuelt med friske rosmarinblade.