Server disse dejlige fødselsdagsteboller lune med iskold smør (©DR)

Fødselsdagsboller med kardemomme

En tebolle i klassisk forstand med smag af kardemomme

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 500 g mel
  • 75 g blødt smør
  • 1,5 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 40 g gær
  • 2,5 dl lunken vand
  • 1 stk. æg
  • 1,5 tsk. kardemomme

Pensling

  • 1 stk. æg
  • 1 sjat mælk

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæret og opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt salt og sukker og rør til det er opløst.

  3. Tilsæt æg og blødt smør og rør.

  4. Tilsæt mel lidt efter lidt og kardemomme.

  5. Ælt det godt igennem og lad det efterfølgende hæve lunt i 40 min.

  6. Dejen slås ned og bollerne deles og formes. Ca. 70 g per bolle.

  7. Bollerne efterhæver på bagepladen under fugtigt klæde i 20 min.

  8. Bollerne pensles med æggemassen og bages i ca. 12-15 min. ved 210 grader.