Fortryllende og sjov fødselsdagskage. Når du skærer et stykke, vil regnbuen vises. (©DR)

Fødselsdagskage med forskellig farvede bunde

En flot, lækker kage, som egner sig perfekt til en børnefødselsdag. Bundene er lavet i alle regnbuens farver og lagt sammen med smørcreme og karamel.

Tilberedningstid: 4 timer, 15 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kagebund

  • 10 stk. æg
  • 530 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 240 g hvedemel
  • 240 g kartoffelmel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 120 g smeltet smør
  • 5 stk. pastafarver
    (Rød, gul, grøn, blå, lilla)

Smørcreme

  • 2 pakker smør
  • 300 g flormelis

Dulce de leche

  • 1 dåse kondenseret mælk

Fondant

  • 15 stk. skumfiduser
  • 1 spsk. olie
  • 2 spsk. vand
  • 350-400 g flormelis

Sukkerballon

  • 0,5 dåse isomalt
  • 1 smule rød pastafarve

Fremgangsmåde

Lav kagebunde:

  1. Pisk æg, sukker og vanilje luftigt

  2. Bagepulver, kartoffel- og hvedemel blandes sammen og sigtes i æggesnapsen sammen med smørret.

  3. Det hele vendes forsigtigt sammen til en homogen masse, og fordeles ud i 5 skåle.

  4. Alle 5 farver blandes i skålene, og hver farve dej hældes ud på bagepapir, fordeles jævnt og bages ved 170 grader i 10-15 minutter. 

 

Lav smørcreme:

  1. Smørret piskes i 7 minutter til det er lys og luftigt.

  2. Flormelis piskes i lidt af gangen. 
 

Dulce de leche:

  1. 1 ds. kondenseret mælk koges under vand i 3 timer og køles af i gryden. 

  2. Alle bunde smøres med smørcreme og karamel og til sidst med smørcreme.   

 

Lav fondant:

  1.  Skumfiduser, olie og vand smeltes over vandbad.

  2. Massen tages af varmen og flormelis røres i, til den bliver godt sej.

  3. En lille mængde tages fra til de hvide skyer, mens blå pastafarve blandes i det resterende.

  4. Lad den hvile i 20 minutter på køl.

  5. Den blå fondant rulles ud til den passer kagen og formes omkring.

  6. Den hvide fondant rulles ud og skyer udstikkes.      
 

Lav rød sukkerballon:

  1.  Isomalten smeltes i en gryde og hældes ud på en silikonemåtte.

  2. Lad den køle lidt af og tilsæt lidt farve.

  3. Bland farven ind i sukkermassen ved at folde massen over hinanden. 

  4. Når den er håndterbar, tages en lille klump fra og lav en halvkugle, der sættes på et pusterør.

  5. Pust forsigtigt kuglen op og hold med den ene hånd om kuglen, hvor du kan håndtere, hvordan kuglen udvides. Hvis den fx skulle sprække et sted, luk da af med hånden og pust lidt videre (kan tage et par forsøg).

  6. Hvis sukkermassen bliver for kold, kan du varme med en varmeblæser (dog ikke hvis du er begyndt at puste).

  7. Når det lykkes og den er, som du ønsker, vendes den mod en blæser eller i fryseren, hvor du stadig holder trykket ved at puste ganske lidt.

  8. Når den er helt størknet, kan den sættes i kagen med pusterøret.