Gyldne fondant kartofler er lækkert tilbehør til diverse kødretter. (©Scanpix)

Fondant kartofler

Er du blevet træt af kogte kartofler? Og løbet tør for inspiration? Så prøv her James Prices opskrift på en fondant kartoffel, som smager fantastisk. Kartoflen fungerer som en garniture til al slags kød, fisk og fjerkræ.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. store bagekartofler
  • 1 smule timiankviste
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 100 g smør
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 1 l hønsebouillon

Fremgangsmåde

  1. Skræl bagekartoflerne og skær dem til i ensartede rektangulære klodser. 
  2. Varm olien op i en pande med høj kant. Lad kartoflerne tage farve på alle sider. Kom smørret ved og lad det smelte. Hæld bouillon ved så det står halvt op om kartoflerne. Dæk med folie og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er møre.