Gyldne fondant kartofler er lækkert tilbehør til diverse kødretter. (©Scanpix)

Fondant kartofler

Er du blevet træt af kogte kartofler? Og løbet tør for inspiration? Så prøv her James Prices opskrift på en fondant kartoffel, som smager fantastisk. Kartoflen fungerer som en garniture til al slags kød, fisk og fjerkræ.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler
  • 3-4 timiankviste
  • salt og peber
  • 100 g smør
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 1 l hønsebouillon

Fremgangsmåde

Skræl bagekartoflerne og skær dem til i ensartede rektangulære klodser. De kan også udstikkes i rund form. 

Varm olien op i en pande med høj kant. Lad kartoflerne tage farve på alle sider. Kom smørret ved og lad det smelte. Kom også timiankvistene i panden. Hæld bouillon ved så det står halvt op om kartoflerne. 

Dæk med folie og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er møre.