Flot football-kage med peanutbutter og jordbærmousse. (©DR)

Football-kage med peanutbutter og jordbær-jam-mousse

Denne flotte football-kage består af bunde med peanutbutter og en lækker jordbær-jam-mousse. Lisette lavede denne flotte kage, da der var USA-tema i 6. sæson af 'Den store bagedyst'.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 14 pers.

Kok og program

Ingredienser

Peanutkage

  • 150 g smør
  • 100 g peanutbutter
  • 200 g flormelis
  • 50 g vaniljesukker
  • 5 æg
  • 250 g mel
  • 10 g bagepulver

Jordbær-jam-mousse

  • 4 stk. husblas
  • 300 g jordbær
  • 1 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 dl piskefløde

Smørcreme

  • 150 g æggehvider
  • 300 g sukker
  • 450 g smør

Fondant

  • 110 g skumfiduser
  • 25 g vand
  • 1 tsk. solsikkeolie
  • 400 g flormelis
  • Pastafarve (mængde efter humør)

Chokoladetribune

  • 50-100 g kakaosmør
  • Pulverfarve (mængde efter humør)
  • 200-400 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Peanutkagebunde

  1.  Tænd ovnen på 175ºC.
  2. Pisk smør, peanutbutter, flormelis og vanilje hvidt. Tilsæt et æg ad gangen under konstant piskning. Vend mel og bagepulver i. 
  3. Hæld dejen ud på en beklædt bradepande og bag den i ovn v 175ºC i 10 minutter.
  4. Lad hvile i 5 minutter inden der udstikkes tre runde kageforme.



Jordbær-jam-mousse

  1. Udblød husblas i vand. 
  2. Jordbær, vanilje, sukker og citron opvarmes i en gryde, indtil jordbærrene er møre. Blend det med en stavblender. Tilsæt husblas. Når massen er fingervarm, tilsættes letpisket flødeskum. Stil på køl indtil det skal anvendes.  
  3. I en mousseform beklædt med kageplast lægges skiftevis kagebund, mousse, kagebund, mousse, kagebund, mousse og denne stilles på køl eller frost, indtil moussen har sat sig.



Smørcreme

  1. Pisk lidt salt i æggehviderne. Tilsæt sukker og pisk i fire minutter (evt over vandbad).
  2. Dernæst piskes fire minutter på røremaskine. Skift herefter til fladt piskeris på røremaskinen og tilsæt farve. Tilsæt herefter smør lidt efter lidt under konstant piskning.
  3. Beklæd lousselagkagen med smørcremen så hele kagen er dækket. Og stil til side på køkkenbord.



Fondant

  1. Smelt skumfiduser, vand og olie over vandbad. Tilsæt 300 g flormelis og pisk med håndmikser. Hæld 100 g flormelis ud på køkkenbordet og læg den klistrede masse herpå. Ælt indtil massen har en god konsistens og farv derefter i ønsket farve (hvid og grøn).
  2. Lav en stor grøn rund plade af fondant som skal lægges på toppen af kagen.
  3. Lav en masse små hvide striber som skal lægges på toppen af kagen samt på siden af kagen. 



Chokoladetribune

  1. Varm kakaosmør og farve op i en lille kasserolle. Og pensl dette ud på transparent papir (må ikke være for varmt for så bøjer papiret)
  2. Smelt 2/3 af den hvide chokolade over vandbad til 43ºC og bland den sidste 1/3 chokolade i. Opnå temperatur på 29ºC. 
  3. Pensl/hæld den hvide chokolade over kakaosmørret på transparentpapiret og lad stivne indtil det ikke længere klæber til fingrene. Skær mønster med en kniv (smal-bred-smal) og fold chokoladenederne sammen, så de danner en dråbeform. Stil på køl og lad stivne helt. Fjern forsigtigt transparentpapiret fra chokoladen.



Anretning

  1. Ved brug af tandstikker pyntes kagen med shokoladen hele vejen rundt. Den skal ligne en amerikansk football med en boldbane på toppen og en smuk tribune omkranset i de amerikanske farver blå, rød og hvid.