(©DR)

Forårsløg pandekage (Cong you bing)

Drop sødmælken og sukkeret og forsøg dig i stedet med denne anderledes kinesiske pandekage med svinefedt og forårsløg, der endda kan nydes som morgenmad.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Pandekager

  • 250 g hvedemel
  • 160 ml kogende vand

Fyld

  • 2 spsk. svinefedt
  • 2 spsk. mel
  • 1 tsk. sichuanpeber
  • 1 tsk. salt
  • 6-8 stk. forårsløg

Stegning

  • 1 sjat olie

Fremgangsmåde

Pandekager:

  1. Kom melet i en skål og hæld det kogende vand i.
  2. Rør med en grydeske, indtil melet har optaget vandet. Virker den for tør, tilsættes lidt mere vand.
  3. Ælt derpå dejen, til den er glat og smidig.
  4. Lad den hvile i en halv times tid tildækket.

Fyld:

  1. Til fyldet blandes mel med sichuanpeber og salt.
  2. Smelt fedtet og bland det i melet. Konsistensen skal være smørbar.
  3. Hak forårsløgene fint.
  4. Ælt dejen igennem igen og rul den ud til en rektangulær tynd plade på et melet bord.
  5. Fordel fyldet udover det hele og drys med de hakkede forårsløg.
  6. Rul dejen sammen til en pølse på den smalle led og skær pølsen i fire lige store stykker.
  7. Sæt dem med snoningen opad og tryk dem flade.
  8. Rul dem yderligere ud, til de er cirka en halv centimeter i tykkelse.

Stegning:

  1. Steg dem i varm, men ikke rygende, olie, til de er gyldne og sprøde. Vend dem 2-3 gange undervejs.