Luftig og sød roulade med syrlig solbærsylt og hvid chokolade (©DR)

Forårsroulade med solbær og hvid chokolade

En lækker forårsroulade med masser af farve og friskhed.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Solbærsylt

  • 200 g solbær
  • 90 g sukker
  • 3 blade husblas

Bunden

  • 100 g frisk spinat
  • 3 stk. æg
  • 125 g sukker
  • 60 g mel
  • 60 g kartoffelmel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 stk. økologisk citronskal
  • 1 smule mandelflager
    (til drys)

Hvis chokoladecreme med vanilje

  • 100 g hvid chokolade
  • 3 dl fløde
  • 10 g sukker
  • 1 stk. økologisk vaniljestang
  • 3 blade husblas

Græspynt

  • 1 smule grøn pastafarve
  • 1 smule flormelis
  • 1 stk. æggehvide

Fremgangsmåde

  1. Husblas til bær og creme lægges i blød i koldt vand.

  2. Bær koges med sukker i 10 min. Jævnes let med stavblender og stives med 3 opblødte husblas. Køles ned i fryser.

  3. Spinat skylles og dampes ganske let. Spinaten blendes efterfølgende fint, til det bliver en creme. 

  4. Æg og sukker piskes hvidt imens. Fold bagepapir i str. 35x 40. Revet citronskal og afkølet spinatcreme vendes i.

  5. De tørre dele sigtes i lidt af gangen, og vendes forsigtigt i æggemassen.

  6. Bunden drysses med mandelflager og bages i 7-8 min ved 200 grader.

  7. Bunden vendes varm ud på bagepapir drysset med sukker. Tag rigeligt bagepapir på den lange led! Bagepapir fjernes forsigtigt fra bunden.

  8.  Et sidestykke på 10 cm er skåret fra og bruges som sidegrene. Køles helt ned. 

Lav hvid chokoladecreme:

  1. ½ dl fløde varmes op med vaniljekorn "mast" sammen med sukker samt stangen. Tages af varmen.

  2. Chokoladen hakkes og smeltes i fløden. Afkøles let og husblas smeltes i.

  3. Resten af fløden piskes og vendes sammen med chokolademassen. Det er meget vigtigt at cremen ikke har sat sig inden den vendes i fløden. 

Sammenrulningen:

  1. Den kolde solbærsylt smøres ud i et tyndt lag, helt ud til kanten på nær foroven.

  2. Cremen smøres ligeledes i et tyndt lag ovenpå inden den sætter sig helt, ellers kan den ikke smøres ud. Lad det hele stå til husblas er ved at sætte sig.

  3. Rul rouladen forsigtigt sammen, og placer sammenføjningen nedad.

  4. Sidegrenen smøres med solbærsylt og en stribe creme på midten, rulles forsigtigt sammen. Så på frys. Rouladen kan evt. vendes en gang i mellem for at få den helt rund.

  5. Pynt rouladen lige som du ønsker, gerne med friske spinatblade, violblomster, bellis, insekter lavet af mørk chokolade samt græs. Jeg har brugt hvid chokolade som stammens struktur på bark. Græs har jeg lavet af royal icing. 

Græspynt:

  1. Grøn pastafarve, flormelis og æggehvide blandes sammen, til der kan dannes toppe, der ikke flyder sammen. Brug tyl med huller i og lav græspynt.