De sprøde forårsruller er perfekte som forret eller snack. (©DR)

Forårsruller med hummer, svinekød og sød chilisauce

Lækre hjemmelavede forårsruller med hummer og svinekød efter Thomas Hermans opskrift i programmet 'Dyrk, høst, spis - Byhaver med Herman og Hertz'

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Forårsruller

  • 200 g hakket svinekød
  • 1 stk. dansk hummer, ca 900 g
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 stk. gulerødder
  • 50 g spidskål
  • 2 stk. forårsløg
  • 0,5 stk. løg
  • 1 spsk. fishsauce
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 stk. æg
  • 8 stk. rispapir, 22x22 cm

Chilisauce

  • 2 stk. mellemstærke friske chili
  • 1 tsk. røget chilipulver
  • 1 stk. fed hvidløg
  • 2 dl æblemost
  • 1 dl æbleeddike
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. maizena
  • 2 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Lav forårsrullerne klar:
    Bræk kløer og hale af den ferske hummer. Kog halen i saltet vand i 4 minutter og kløerne i 5 minutter og læg dem i isvand. Knæk underkloen af og flæk kløerne med bagsiden af en ske. Bræk halen ud af skallen, flæk halekødet på langs og fjern tarmen. Halen skæres i 8 stykker på langs og resten af hummerkødet hakkes groft.

  2. Ælt svinekødet sejt med salt og derefter et æg. Snit alle grønsager meget fint og bland dem i farsen sammen med fishsauce og peber. Vend forsigtigt den hakkede hummer i farsen.

  3. Udblød rispapiret 2 stk. ad gangen i vand i ca. 1 minut. Dup rispapiret en smule på et viskestykke og bred dem ud på et skærebrædt. Læg farsen med et stykke hummerhale i en ca. 10 cm. lang pølse, ca 5 cm. fra bunden.

  4. Gør fingrene våde og fold det nederste stykke op om farsen, læg kanterne ind over, og rul forårsrullen tæt. Læg rullerne på et vådt hviskestykke, uden at de rører ved hinanden, til de skal friteres.

  5. Lav chilisaucen:
    Kog æblemost, eddike og rørsukker op og lad det simre i 5 min. Knus hakket hvidløg og chili i en morter. Tilsæt massen til den kogende lage og jævn den med maizena rørt op i koldt vand. Smag saucen til med mere chili, hvis ikke den er stærk nok. Køl chilisaucen af og server den med de sprøde forårsruller.

  6. Steg forårsrullerne:
    Varm olivenolien op til 160 grader og friter rullerne sprøde i ca 4-5 minutter. Serveres straks.