Foreller - skøn fiskeret med syrlig citron og druer. (©DR)

Foreller med mandler og grønne druer

Foreller med mandler og grønne druer, også kendt som Truite aux amandes et aux raisins verts, er en dejlig fiskeret med syrlige vindruer. Opskriften stammer fra programmet 'Hofretter', hvor Hans Kongelige Højhed Prins Henrik i 2014 eksklusivt inviterede danskerne med indenfor i slotskøkkenet på Château de Cayx i Sydfrankrig. Her gik han sammen med Adam og James Price i køkkenet for at tilberede en flot middag med lokale råvarer fra egnen.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 hele, rensede foreller
  • 200 g små, syrlige druer
  • 100 g mandler
  • 200 g smør
  • friskpresset citronsaft
  • salt og peber
  • 1 citron i både

Fremgangsmåde

  1. Hvis der er kerner i druerne fjernes de. Mandlerne smuttes og skæres på langs i tynde splitter. 
  2. Salt forellerne indvendig 20 minutter før de skal steges. 
  3. 150 g smør smeltes i en lille gryde og får lov til at blive nøddebrunt. Tilsæt druerne og mandlerne og smag saucen til med citronsaft. 
  4. Vend forellerne i mel krydret med salt og peber, og steg dem ved god varme i resten af smørret 2-3 minutter på hver side, lidt afhængig af hvor tykke de er. 
  5. Læg forellerne på et fad, overhæld dem med saucen, garner med citronbåde og server straks.