Forloren hare er klassisk dansk mad, som vækker glæde hos de fleste. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Forloren hare - den klassiske

Forloren hare er en gammel, klassisk hverdagsret, som både børn og voksne kan lide. Denne opskrift på forloren hare med bacon er nem og hurtig at lave, og retten passer det meste af tiden sig selv i ovnen. Og er der rester, kan de bruges på madpakken næste dag.

Tilberedningstid: 1 time, 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Fars

  • 750 g hakket svinefars
  • 2 tsk. salt
  • 0,5 tsk. peber
  • 2 stk. æg
  • 1,5 dl fløde
  • 1,5 dl bouillon
  • 0,75 dl rasp
  • 1 bakke bacon i skiver

Sauce

  • 3 dl vand
  • 3 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk. ribsgele
  • 1 spsk. maizena
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 1-2 stk. dråber saucekulør
    (efter behov)

Fremgangsmåde

  1. Rør farsen med salt, peber og æg. Tilsæt fløde og bouillon lidt efter lidt, mens der røres. Saml farsen med rasp og lad det hvile i køleskabet i 30 minutter.
  2. Forvarm ovn til 230 grader. Form farsen til et aflangt brød, læg det i et ovnfast fad og dæk farsen med baconskiver.
  3. Sæt det i ovnen og brun det i 10 minutter. Skru ned til 180 grader. Hæld vand og mælk i bunden af fadet og lad det stege i yderligere 45 minutter til 1 time.
  4. Tag den forlorne hare ud af ovnen og hold den varm. Si skyen over i en gryde, tilsæt gele og fløde. Saucen gives et opkog og jævnes med 1 spsk. maizena udrørt i lidt koldt vand. Smag saucen til med salt og peber. Tilsæt eventuelt lidt madkulør.
  5. Serveres med kartofler og salat.