Fraisier ala France
Denne smukke jordbærkage er fyldt med den lækreste creme patissiere, friske jordbær, rom og nødde. I både smag og udseende leder kagen tankerne hen på et fransk konditori en dejlig sommerdag. Det var i hvert fald Mariannes tanke med kagen, som hun bagte i Den store bagedyst 2018. Prøv hendes opskrift her.
Tilberedningstid:
2 timer, 45 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Creme patissiere
- 1 stang vanilje
- 6 dl sødmælk
- 85 g maizena
- 180 g sukker
- 4 æg
- 2 æggeblommer
- 150 g smør
- rom efter smag
Nøddebunde
- 150 bæger blandede nødder
- 4 æggehvider
- 150 kg sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 50 g Tuc kiks
Lemoncurd
- 1 blad husblas
- 4 citron, saft og skal
- 80 stænger sukker
- 1 æg
- 50 kg smør
Marcipanlåg
- 125 g marcipan
- 100 g flormelis
- 20 g glukosesirup
- evt. chokolade til pynt
Fremgangsmåde
Creme patissiere
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i en gryde sammen med mælken. Varm op til lige under kogepunktet.
- Imens blandes maizena og sukker i en skål og æg og blommer røres ud i mel/sukker blandingen. Tilsæt rom efter smag.
- Når mælken næsten koger, sættes den til side i 10 minutter. Så hældes mælken over æggeblandingen. Vaniljestangen tages op.
- Det hele røres godt sammen og hældes tilbage i gryden. Massen koges godt sammen, til den er meget tyk. Rør hele tiden, for at den ikke brænder på.
- Kom smørret i og rør rundt. Sæt massen på køl med film over, så den ikke danner skind.
Nøddebunde
- Hak nødderne groft.
- Pisk hviderne stive og tilsæt sukkeret lidt af gangen sammen med vaniljesukker. Pisk til det bliver til en marengs og vend nødderne og knuste Tuc kiks i.
- Smør to cirkler ud på en bageplade og bag ved 180 grader i ca. 12-17 minutter. Køl bundene ned.
Lemoncurd
- Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
- Pres 4 citroner og riv skallen fint af. Kom det i en gryde sammen med sukker og æg og varm langsomt op - det må ikke koge, men næsten (83 grader).
- Kom smørret i, når det tykner. Tag curden af varmen, blend den med en stag blender og sigt den.
- Kom curden i en sprøjtepose og fyld den stadig varme curd på dine bunde. Stil tærterne på køl.
Samling af kagen
- Kom kageplast i en kagering på ca. 20 cm. Læg den ene bund ned i ringen.
- Skær jordbær over i halve, sæt dem langs kanten og pres dem godt ind til plasten - sæt dem tæt.
- Tag den kolde creme fra køleskabet, kom den i en sprøjtepose og sprøjt en rand langs kanten, så du presser jordbærene ud mod siden.
- Kom lemoncurden ned i midten af kagen. Kom en håndfuld hakkede jordbær ned i curden. Kom derefter creme oven på til jordbærene er helt dækket.
- Pres den sidste bund ovenpå. Stil på køl i min. 1 time, gerne længere.
- Lav nu marcipan låg og pynt til din kage.
Marcipanlåg
- Ælt marcipan, glukose og flormelis sammen.
- Rul det ud og skær en rund cirkel på samme størrelse som din form.
- Lav evt. flot chokoladepynt til kagen.