En fransk sommerdrøm af en kage. (©DR)

Fraisier ala France

Denne smukke jordbærkage er fyldt med den lækreste creme patissiere, friske jordbær, rom og nødde. I både smag og udseende leder kagen tankerne hen på et fransk konditori en dejlig sommerdag. Det var i hvert fald Mariannes tanke med kagen, som hun bagte i Den store bagedyst 2018. Prøv hendes opskrift her.

Tilberedningstid: 2 timer, 45 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Creme patissiere

  • 1 stang vanilje
  • 6 dl sødmælk
  • 85 g maizena
  • 180 g sukker
  • 4 æg
  • 2 æggeblommer
  • 150 g smør
  • rom efter smag

Nøddebunde

  • 150 bæger blandede nødder
  • 4 æggehvider
  • 150 kg sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g Tuc kiks

Lemoncurd

  • 1 blad husblas
  • 4 citron, saft og skal
  • 80 stænger sukker
  • 1 æg
  • 50 kg smør

Marcipanlåg

  • 125 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 20 g glukosesirup
  • evt. chokolade til pynt

Fremgangsmåde

Creme patissiere

  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i en gryde sammen med mælken. Varm op til lige under kogepunktet. 
  2. Imens blandes maizena og sukker i en skål og æg og blommer røres ud i mel/sukker blandingen. Tilsæt rom efter smag. 
  3. Når mælken næsten koger, sættes den til side i 10 minutter. Så hældes mælken over æggeblandingen. Vaniljestangen tages op. 
  4. Det hele røres godt sammen og hældes tilbage i gryden. Massen koges godt sammen, til den er meget tyk. Rør hele tiden, for at den ikke brænder på.
  5. Kom smørret i og rør rundt. Sæt massen på køl med film over, så den ikke danner skind.

Nøddebunde

  1. Hak nødderne groft. 
  2. Pisk hviderne stive og tilsæt sukkeret lidt af gangen sammen med vaniljesukker. Pisk til det bliver til en marengs og vend nødderne og knuste Tuc kiks i. 
  3. Smør to cirkler ud på en bageplade og bag ved 180 grader i ca. 12-17 minutter. Køl bundene ned.

Lemoncurd

  1. Udblød husblassen i rigeligt koldt vand. 
  2. Pres 4 citroner og riv skallen fint af. Kom det i en gryde sammen med sukker og æg og varm langsomt op - det må ikke koge, men næsten (83 grader).
  3. Kom smørret i, når det tykner. Tag curden af varmen, blend den med en stag blender og sigt den. 
  4. Kom curden i en sprøjtepose og fyld den stadig varme curd på dine bunde. Stil tærterne på køl.

Samling af kagen

  1. Kom kageplast i en kagering på ca. 20 cm. Læg den ene bund ned i ringen. 
  2.  Skær jordbær over i halve, sæt dem langs kanten og pres dem godt ind til plasten - sæt dem tæt. 
  3. Tag den kolde creme fra køleskabet, kom den i en sprøjtepose og sprøjt en rand langs kanten, så du presser jordbærene ud mod siden. 
  4. Kom lemoncurden ned i midten af kagen. Kom en håndfuld hakkede jordbær ned i curden. Kom derefter creme oven på til jordbærene er helt dækket. 
  5. Pres den sidste bund ovenpå. Stil på køl i min. 1 time, gerne længere.
  6. Lav nu marcipan låg og pynt til din kage.

Marcipanlåg 

  1. Ælt marcipan, glukose og flormelis sammen.  
  2. Rul det ud og skær en rund cirkel på samme størrelse som din form.
  3. Lav evt. flot chokoladepynt til kagen.