En frisk og sommerlige kage med bobler og jordbær. (©DR)

Fraisier med bobler

Denne smukke fraisier med champagne lavede Christina i Den store bagedyst 2018, som en hyldest til hendes gode venindeflok fra handelsskolen, da de altid nyder et godt glas bobler sammen. Kagen består af chrunchy nøddebunde, luftige mousser med jordbær, hvid chokolade og champagne. En smuk og festlig kage.

Tilberedningstid: 2 timer, 45 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Nøddebund

  • 100 g hasselnødder
  • 100 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • ½ tsk. bagepulver

Jordbærmousse

  • 75 g frosne jordbær
  • ½ dl piskefløde
  • 4 blade husblas

Jordbærkant

  • en stor bakke små jordbær

Chokolademousse

  • 4 blade husblas
  • 200 g mælkechokolade
  • 4 dl fløde

Champagnemousse

  • 3 blade husblas
  • 1½ dl champagne eller cava
  • ½ dl limesaft
  • 0,25 dl hyldeblomstsaft
  • 1½ dl fløde
  • 38 g past. æggehvide
  • 3 spsk. sukker
  • lidt friske jordbær

Karamelliseret hvid chokolade

  • 100 g hvid chokolade

Marengs

  • 100 g past. æggehvide
  • 300 g flormelis
  • lidt citronsaft
  • lidt rød frugtfarve

Fremgangsmåde

Nøddebund

  1. Bland alle ingredienser godt sammen.
  2. Smør en lille form på ca. 17 cm og pres bunden derud i.
  3. Bag ved 180 grader i ca. 15 min. Køl helt af.

Jordbærmousse

  1. Udblød husblas.
  2. Varm jordbærene op med en lille smule vand. Stavblend dem, når de har kogt et par min., og tilsæt husblas. Køl af.
  3. Pisk fløden og og vend forsigtigt sammen.
  4. Fòr en lille rund form på ca. 8 cm og hæld ca. 2 cm mousse heri. Stil straks på frost.

Jordbærkant

  1. Halver jordbærene og sørg for de er samme højde.
  2. Fór en form på ca. 20 cm med bageplast, og stil de halve jordbær helt op af kanten, hele vejen rundt.
  3. Læg den kolde bund ned i midten.

Chokolademousse

  1. Læg husblas i blød.
  2. Varm halvdelen af fløden op til lige under kogepunktet. Tilsæt husblas og og hæld over den hakkede chokolade. Rør rundt til det er helt blank. Køl lidt af.
  3. Pisk fløden til en let skum og vend sammen med chokoladen.
  4. Hæld moussen over bund og jordbær. Stil på frost indtil den har sat sig.
  5. Når chokolademoussen er sat, løsnes den lille jordbærmousse fra sin form og placeres i midten af kagen.

Champagnemousse

  1. Udblød husblas.
  2. Bland champagne, limesaft og hyldeblomstsaft i en gryde og kog det i ca 10 min. Bland husblas i og køl lidt af.
  3. Pisk fløden til skum.
  4. Pisk æggehviderne til en let skum. Tilsæt gradvist sukkeret og pisk til en sej marengs.
  5. Tilsæt et par skefulde fløde til champagnevæsken. Bland nu rundt med marengs - brug evt. et piskeris, men gør det forsigtigt.
  6. Vend til sidst fløden i.
  7. Skær nogle jordbær i tern og fordel rundt om den lille jordbærmousse.
  8. Hæld champagnemoussen over chokolademousse og jordbærmoussen. Stil på køl.

Karamelliseret hvid chokolade

  1. Kom chokoladen i en gryde og varm langsomt op til den smelter. Rør konstant indtil den gryner og bliver gylden.
  2. Tag af varmen og bliv ved med at røre og hakke indtil chokoladen igen smelter. Det tager op til 15 min.
  3. Hæld ud på bagepapir og køl af.
  4. Hak fint og pynt kagen rundt i en lille cirkel.

Marengs

  1. Pisk æggehvider til de bliver hvide. 
  2. Tilsæt gradvist flormelis og pisk til en sej marengs. 
  3. Put i sprøjtepose og sprøjt toppe på kagen og brand til sidst.