En skøn sommerkage med jordbær og et tvist af basilikum. (©DR)

Fraisier med jordbær og basilikum

En flot fraisier med jordbær og et tvist af basilikum, som smagsmæssigt går rigtig godt sammen med de søde sommerbær. Kagen består af en saftig mazarin-citronbund, jordbærmousse og en hvid chokolademousse med basilikum. Den fine fraisier bagte Jon i Den store bagedyst 2018.

Tilberedningstid: 2 timer, 45 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Basilikummousse

  • 1,75 blade husblas
  • ½ stang vanilje
  • 2½ dl fløde
  • 100 g hvid chokolade
  • ½ dl basilikumsirup
  • 1 lill håndfuld frisk basilikum

Mazarin-citronbund

  • 300 g marcipan
  • 120 g sukker
  • 160 g smør
  • 6 stk. æg
  • 150 g hvedemel
  • 2-3 citroner, saft og skal
  • ½ tsk. bagepulver
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 tsk. salt

Jordbærmousse

  • 4 blade husblas
  • 1 stang vanilje
  • 250 g frosne jordbær
  • 120 g sukker
  • 1 dl jordbærsirup
    (Monin)
  • citron, saft heraf
  • 4 dl fløde

Jordbærspaghetti

  • 1 dl jordbær
  • 1 spsk. sukker
  • lidt citronsaft
  • 2-3 spsk. jordbærsirup
    (Monin)
  • ½ tsk. agar agar

Marcipanlåg

  • ren, rå marcipan

Fremgangsmåde

Basilikummousse

  1. Udblød husblas i koldt vand.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene sammen med lidt sukker.
  3.  Kog 1 dl fløde op med vaniljestangen. Opløs husblas i fløden.
  4. Hæld fløden udover chokoladen og blend det hurtigt sammen.
  5. Tilsæt basilikumsirup og finthakket basilikum, smag til.
  6. Når chokolademassen er stuetempereret, vendes det med de sidste 1,5 fløde pisket til let skum, og moussen hældes på form.

Mazarin-citronbund

  1. Ælt marcipan og sukker sammen. Tilsæt stuetempereret smør og pisk sammen.
  2.  Tilsæt 1 æg af gangen, og pisk til det er homogent.
  3. Tilsæt sigtet mel, citronsaft og -skal, bagepulver, hvid chokolade og salt.
  4. Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter.

Jordbærmousse

  1. Læg husblas i blød.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med lidt sukker.
  3. Kog jordbær, 1½ dl fløde, vaniljesukker, vaniljestang, sukker, sirup og citronsaft sammen og opløs husblassen heri.
  4. Blend det sammen, og lad det køle til stuetemperatur.
  5. Pisk resten af fløden, og pisk den første halvdel ind i jordbærmoussen. Den sidste halvdel VENDES forsigtigt i med en dejskraber.
  6. Når kagen er kold, og basilikummoussen har sat sig, placeres der jordbær rundt i hele kanten af kageringen med kageplast, og basilikummoussen placeres i midten. Jordbærmoussen hældes ud over, og kagen sættes nu på køl el. frost.

Jordbærspaghetti

  1. Blend jordbær, sukker, citron og sirup sammen til en flydende frugtpuré.
  2. Giv det et opkog, og tilsæt agar agar, mens du rører rundt i 1-2 minutter.
  3. Tag nu en sprøjte og fyld den med frugtmassen.
  4. Påsæt en gummislange i passende tykkelse til sprøjten, og pres nu forsigtigt frugtpuréen ud i hele røret.
  5. Tag røret forsigtigt af, og læg hele det fyldte gummirør ned i iskold vand i 3-4 minutter, til puréen er stivnet.
  6. Nu kan du forsigtigt påsætte sprøjten igen, og ved hjælp af lufttrykket, forsigtigt presse puréen ud igennem røret, så der kommer en lang jordbærspaghetti ud.
  7. Hæld evt. lidt vand på jordbærspaghetti’en men vær forsigtig. Den knækker nemt!

Marcipanlåg

  1. Udrul marcipan ved hjælp af en silikone måtte med et passende mønster, og skær den ud, så den passer til kagen.