En smuk frasier med karameltouile på toppen (©DR)

Fraisier med jordbær og citron

En smuk fraisier, hvor man kan se kagens fine jordbær langs kagten. Bunden er lavet af mazarin og overhældes med jordbær- og og citronmousse. En frisk og flot kage til dessert.

Tilberedningstid: 2 timer, 45 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Sablé

  • 90 g sukker
  • 80 g smør
  • 110 g hvedemel
  • 1 æggeblomme

Mazarin

  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk. Amaretto
  • 2 æg
  • 30 g hvedemel

Jordbærmousse

  • 3 blade husblas
  • 1½ dl jordbærpuré
    (jordbær kogt med sukker)
  • 2 dl piskefløde

Citronmousse

  • 4 blade husblas
  • 1½ dl citronsaft
  • 100 g sukker
  • 1½ dl creme fraiche
  • 2½ dl piskefløde

Karameltouile

  • 50 g flormelis
  • 50 g smør
  • 25 g hvedemel
  • frysetørret jordbær

Desuden

  • friske jordbær til pynt

Fremgangsmåde

Sablé

  1. Rør smør, sukker og mel sammen i en minihakker.
  2. Dejen samles med æggeblomme.
  3. Rul ud mellem to stykker bagepapir og på køl i 15 min.
  4. Skær ud med rund udstikker og bag ved 200 grader i ca. 12 min.

Mazarin

  1. Bland alle ingredienserne sammen og kom dejen i en foret form - 18 cm i diameter.
  2. Bag i 20 min. ved 175 grader.


Jordbærmousse

  1. Udblød husblas.
  2. Kog jordbær op til en pure og smag til med sukker og citron.
  3. Tilføj husblas i 1,5 dl af massen. Afkøl.
  4. Pisk fløden og bland i puréen lidt i ad gangen.
  5. Kom moussen i en mindre form, end den du lave kagen i, og frys moussen, så du får et indlæg, du kan komme i kagen senere.

Citronmousse

  1. Udblød husblas.
  2. Kog citronsaft op med sukker. Tilføj husblas i den kogende citronmasse og afkøl.
  3. Pisk creme fraiche i og vend den piskede fløde i. 


Karameltouile

  1. Blend det hele i en minihakker.
  2. Smør et  tyndt ud på en bageplade og bag ved 170 grader til gylden.
  3. Tag ud og hæld strakt frysetørret jordbær på og udstik med rund udstikker 12 cm i diameter.

Samling af kagen

  1. Når din sable er afkølet kommes marzarinen ovenpå, og det kommes ned i en foret kagering. 
  2. Læg halve jordbær langs siderne. Husk at duppe dem først, så de er tørre. 
  3. Dit jordbærmousse-indlæg tages ud af fryseren og placeres i midten oven på mazarinbunden. 
  4. Citronmoussen hældes over og det hele stilles på køl. 
  5. Pynt til slut med karamel, jordbær og blomster.