Frankfurter pølser
I Smagen af Danmark gik Morten i lære som vaskeægte pølsemager, og lavede sine egne frankfurterpølser. Prøv opskriften derhjemme og server lækre og hjemmelavede pølser.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
16 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 2 meter lammetarm
- 1 kg svinekød
- 600 g spæk
- 45 g salt
- 10 g korianderfrø
- 9 g hvid peber
- 1,5 g muskatnød
- 3 dl vand
Fremgangsmåde
- Hak spæk og kød i kødhakker.
- Saml alle ingredienser i en stor skål. Bland grundigt til farsen er lind.
- Sæt hele tarmen på ‘hovedet’ af en sprøjtepose eller en pølsemaskine. Lad et lille stykke af tarmen hænge løst for enden og pres eller kør da pølserne. Brug gerne den ene hånd til at holde let på tarmen, mens den anden holder let på pølsen.
- Hver gang du har lavet en pølse skal den drejes, for at separere denne fra næste pølse. Opskriften giver ca. 16 pølser.
- Læg pølserne i kogende vand til de er 75 grader varme og tag dem derefter op. Nu er pølserne henkogte - du kan vælge at stege eller grille dem for at frembringe det velkendte ‘knæk’.