Jespers franske ferieroulade. (©DR)

Roulade med Pernod og hindbær

Jesper laver denne lækre ferieroulade i 6. sæson af 'Den store bagedyst'. Rouladen indeholder Pernod og hindbær og er derfor en god blanding af det danske og det franske.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bund

  • 40 g fintmalede pistacienødder
  • 180 g æg
  • 90 g sukker
  • 50 g hvedemel

Hindbærmarmelade

  • 300 g hindbær
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl pastis
  • 1/2 tsk. agar-agar

Hvid chokoladeganache

  • 0,5 l piskefløde
  • 400 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Hindbærmarmelade

  1. Kog alle ingredienser i cirka 5 minutter.
  2. Tilsæt agar-agar til marmeladen og kog i 3 minutter.
  3. Afkøl marmeladen.


Chokoladeganache

  1. Hak chokoladen fint. 
  2. Giv fløden et opkog.
  3. Hæld fløden over chokoladen og rør kort rundt.
  4. Afkøl i 4 minutter og rør igen til massen er ensartet. 
  5. Afkøl chokoladeganachen.


Bund

  1. Mal pistaciekernerne til mel.
  2. Pisk æg og sukker til en luftig masse i cirka 5 minutter.
  3. Vend mel og pistaciemel i æggemassen.
  4. Bred massen ud på et bagepapir.
  5. Bag ved 220 grader i cirka 5 minutter til dejen giver efter ved tryk.
  6. Afkøl lidt og vend bunden over på et bagepapir drysset med sukker og afkøl herpå.


Samling af kagen

  1. Smør bunden med marmeladen.
  2. Pisk den afkølede ganache til den er luftig. 
  3. Smør 2/3 af ganachen ovenpå marmeladen.
  4. Rul rouladen stramt sammen.
  5. Smag resten af ganachen til med Pernod og pynt rouladen med denne og friske hindbær.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 2)