(©DR)

Fransk nougat

Konditor Mette Blomsterberg har her lavet endnu en fantastisk opskrift. Fransk nougat er oftest noget, man køber færdiglavet, men det er meget lækkert at lave selv. Prøv det selv og end med en lækker, sød nougat med pistacienødder og mandler. Et godt alternativ til den traditionelle slikskål.

Skal trække til dagen efter

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 40 g pistaciekerner
  • 150 g mandler
  • 250 g sukker
  • 125 g vand
  • 100 g glukose
  • 125 g honning
  • 75 g æggehvider
  • 1 tsk. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Kog mandlerne kort og hæld vandet fra. Mandelhinderne "smuttes" af. Rist de nu afhindede mandler og pistaciekerner i ovnen ved 150 grader i ca. 5 minutter. Afkøl nødderne helt. 
  2. Kog sukker, vand og glukose op i en kasserolle. Kom koldt vand i en skål og vask kasserollens sider ned med en ren pensel, der er dyppet i det koldt vand. Dette gøres for at undgå, at sukkeret krystalliserer, for det vil senere ødelægge karamellen. I hele forløbet "vaskes ned" 5 -6 gange, ikke mere. 
  3. Kog karamellen til den er 140 grader, brug et termometer. Tilsæt honningen og kog videre, til karamellen rammer præcis 148 grader. 
  4. Pisk imens æggehviderne til en let marengs med en røremaskine. Hæld den stadig varme sukkerlage i marengsen lidt ad gangen, mens der piskes. Forsæt med at piske til massen kun er lun. 
  5. Skrab massen ud på en bagemåtte og "ælt" de ristede nødder ind i massen.Kom straks massen op i en beholder ca. 18 X 18 centimeter, der er foret med bagepapir på både bund og sider. 
  6. Lad den franske nougat afkøle ved stuetemperatur, gerne til næste dag. Befri nougaten fra bagepapiret og drys med flormelis. Udskær nougaten med en skarp kniv og spis løs.