Franske mandelcroissanter
Disse søde og sprøde croissanter med sukkertop og mandelcreme er perfekte til en weekendmorgen.
Tilberedningstid:
2 timer, 15 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
Dej
- 2 dl koldt vand
- 1 stk. æg
- 30 g gær
- 420 g hvedemel
- 50 g sukker
- 8 g salt
- 350 g smør
Mandelmasse
- 50 g sukker
- 50 g marcipan
- 50 g mandler
- 50 g smør
- 1 stang vanilje
- 1 stk. æg
- 10 g mel
Sukkerlage
- 0,5 dl vand
- 150 g sukker
Desuden
- 1 smule mandelflager
- 1 smule flormelis
Fremgangsmåde
Lav dej
- Gæren opløses i mælken, bland resten af ingredienserne, hold dog lidt mel tilbage og rør det hele på maskine i 3-5 min. Dejen skal være fast. På køl.
- 20 min senere.
Smørret bankes til ca. 15x15 cm. Dejen udrulles i kvadrat således at smørret kan pakkes ind fra alle sider af.
- 20 min senere. 1. udrulning:
Rul dejen i et rektangel af ca. 25x60. Fold 2/3 ind over og 1/3 fra den anden side. På køl i 20 min.
- 2. udrulning:
Samme metode fra før.
- 3. udrulning
. Samme metode igen.
- Dejen er nu klar til at blive rullet til ca. 40x51 cm. Herefter skæres den i trekanter af 20x17 cm. med spids.
- Rulles stramt omkring sig selv. Enden lægges nederst på pladen. Efterhæver 1 time.
- Pensles med æg og bages i 10 min. ved 200 grader og 5 min. ved 180 grader.
Lav mandelcreme
- Mandler hakkes fint, marcipan tilsættes i minihakkeren.
- Det hele blandes godt sammen og puttes på sprøjtepose.
Sukkerlage
- Sukkeret smeltes og pensles på croissanterne, når de er færdige.
Efterbehandling
- Croissanterne køles, inden den flækkes næsten igennem.
- Pensles med sukkerlage og fyldes med mandelcreme og ovenpå også.
- Drysses med mandelflager og bages i 5 min. ved 200 grader.
- Drysses med flormelis når de kommer ud af ovnen.
- Så er der serveret. Tip: Faktisk kan man nemt bruge daggamle croissanter. Det er det, de gør i Frankrig!