En lækker fredagskylling kan alle være med på. (©DR)

Fredagskylling med kartofler og kålsalat

Familien Gadtofts opskrift på en mør og saftig fredagskylling med kartofler og kålsalat, som de lavede i Maddysten. Få opskriften her og forkæl familie eller venner med en nem og velsmagende middag.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kylling og kartofler

  • 4 kyllingebryster uden skind
  • 1 kg små kartofler
  • lidt olivenolie
  • salt og peber
  • lidt paprika
  • 4 spsk. ricottaost
  • 2 fed hvidløg
  • frisk persille
  • frisk rosmarin
    (1 spsk. hakket og 4-6 hele stilke)
  • 8 skiver serranoskinke
  • 1 citron

salat

  • 1 lille spidskål
  • 5-6 gulerødder
  • 2 æbler
  • 4 forårsløg

Dressing

  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. Dijon sennep
  • salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

Kylling og kartofler

  1. Kog kartoflerne, gerne med skræl på, i letsaltet vand til de er møre i ca. 10-15 minutter, alt efter størrelse. 
  2. Hæld vandet fra og skær de største kartofler over i halve. Kom dem alle i et ildfast fad. 
  3. Hæld med let hånd olivenolie over og krydr med groft salt, peber og paprika. Vend alle kartofler rundt, så de er dækket af olie og krydderier.
  4. Forvarm ovnen til 200°. 
  5. Kom ricotta, presset hvidløg, hakket persille, salt, peber, citronskal og saft i en skål. Rør, i hånden, til en samlet creme. 
  6. Skær et 6 cm langt og 4 cm dybt snit i siden på hvert kyllingebryst, og fyld hvert bryst med 1 spsk. ricotta-creme. Krydr med salt og peber. 
  7. Kyllingebrystet lukkes med 2 skiver serranoskinke, som vikles rundt om.
  8. Varm olie op på en middelvarm pande og steg kyllingebrysterne i 2 minutter på hver side, så de får en fin brun farve.
  9. Læg kødet oven på kartoflerne, drys med rosmarin, både hakket og hele stilke og læg en lille klat smør på hvert bryst. Skær gerne de resterende hvidløg over på midten og læg dem sammen med kartoflerne. 
  10. Sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter. Mens kyllingen er i oven tilberedes salaten. Efter 15 min. tages fadet ud af ovnen. 
  11. Brysterne skal føles let faste, når I trykker på dem. Lad kødet hvile i 5 minutter inden retten serveres.

Salat

  1. Snit spidskål fint. Gulerødderne skrælles, halveres og skæres, lidt på skrå, i mundrette stykker. 
  2. Æblet skal ikke skrælles, men kernehuset skal fjernes og æblet skæres i fine tynde både. 
  3. Bland en dressing af honning, sennep, olivenolie, citronsaft, salt og peber. 
  4. Vend salaten i dressingen, drys med forårsløg og anret i en salatskål.
  5. Fredagskylling med kartofler og kålsalat er nu klar til servering. Velbekomme.

Opskriften findes i samlingen

Maddysten