Frederikkes bud på den engelske tradition afternoon tea byder på et enkelt udtryk med nogle lækre friske smage. (©DR)

Frederikkes afternoon tea

Frederikkes afternoon tea består af klassiske scones serveret med solbærcurd og små tærter med myntecreme og hindbær.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 260 g mel
  • 150 g smør
  • 100 g brun farin
  • 60 g æggeblomme
  • 20 g mandelmel

Myntecreme

  • 5 dl fløde 50%
  • 3 dl sødmælk
  • 70 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 spsk. maizena
  • 1 stang vaniljesukker
  • 30 g mynte
  • en smule flormelis
  • en smule vand

Hindbærfyld

  • 200 g hindbær
  • 4 spsk. sukker

Hvid chokolademusling

  • 150 g hvid chokolade
  • en smule guldstøv
  • en smule rød farve
  • en smule pistaciemarcipan
    (nok til 6 små 'perler')

Scones

  • 560 g hvedemel
  • 85 g flormelis
  • 25 g bagepulver
  • 5 g salt
  • 200 g smør
  • 3 ¾ dl kærnemælk
  • 30 g æggeblomme
  • 7 g fløde

Solbærcurd

  • 180 g solbær
  • 2 spsk. vand
  • 200 g sukker
  • 50 g usaltet smør
  • 2 hele æg
  • ½ citron
    (saften fra citron)

Fremgangsmåde

Mørdej:  

  1. Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.
  2. Tilføj en æggeblomme, og rør dejen sammen til den samler sig. 
  3. Pak mørdejen ind, og læg den på køl i en halv time.
  4. Rul mørdejen ud på kold plade, og placér den i den ønskede tærteform. 
  5. Bag først mørdejen ved 170 grader i cirka 7 minutter, imens du laver hindbærfyldet.   

Hindbærfyld: 

  1. Bland hindbær og sukker sammen i en skål.  
  2. Fyld de let afbagte tærter med fyldet.  
  3. Bag dem endnu en gang ved 170 i 8 minutter.    

Solbærcurd:  

  1. Bland solbær, citron og vand i en kasserolle, og bring i kog. 
  2. lad solbærrene simre, til de er møre – det tager cirka 10 minutter.  
  3. Kom kompotten i en sigte over en skål, og pres al saften ud med en ske. 
  4. Hæld saften tilbage i kasserollen, og tilsæt sukker, smør og æg. 
  5. Pisk blandingen sammen over medium varme og lad den varme i ca. 5-7 minutter til den tykner. 
  6. Hæld solbærcurden i et koldt fad, og sæt fadet på frost, så den køler helt ned, og bliver mere fast.  

Scones: 

  1. Bland mel, sukker, bagepulver og salt. 
  2. Hak smørret i små tern. 
  3. Bland smørret i de tørre ingredienser.  
  4. Flad smør klumperne ud, og tilføj kærnemælken.  
  5. Saml dejen, så den kun lige er samlet.  
  6. Rul nu dejen ud, fold den sammen. Gentag denne proces igen, og slut af med at folde den en tredje gang.  
  7. Stik små scones ud med en udstikker.  
  8. Pensl dem med en blanding af æggeblomme og fløde.
  9. Bag dine scones ved 215 grader i 14 minutter.    

Myntecreme: 

  1. Blend mynte med vand og sukker, til massen får konsistens som marcipan.  
  2. Varm mælken op sammen med vanilje. 
  3. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Vend mynteblandingen heri.  
  4. Hæld maizena over, og tilføj den varme mælk.  
  5. Pisk det hele sammen, og varm det op til det tykner.  
  6. Si cremen over to omgange, og sæt den herefter på køl.   
  7. Når cremen er afkølet, piskes fløden og vendes i den kolde creme. 
  8. Kom myntecremen i en sprøjtepose.    

Chokolademuslingeskaller:

  1. Temperér hvid chokolade med kakaosmørret.
  2. Fordel chokoladen i silikoneforme formet som muslingeskaller, og lad chokoladen sætte sig.  
  3. Mal muslingeskallerne med guld og rød. 
  4. Rul en kugle ud af en smule pistaciemarcipan – rul den herefter i guldstøv.