Frederikke har givet den tyske klassiker en snert af Mellemøsten i sin Baklavainspirerede Strudel. Baklavastrudelen er fyldt med nødder og rabarber. (©DR)

Frederikkes Baklavastrudel

Du kan prøve opskriften på Frederikkes version af den tyske klassiker med nødder og rabarber.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Filodej

  • 600 g mel
  • 4 spsk. olie
  • 2 spsk. citronsaft + lidt salt
  • 2 stk. æg
  • 3-4 dl vand

Rabarberfyld

  • 500 g rabarer
  • 100 g sukker
  • 100 g havregryn
  • 100 g sukker
  • 75 g pistacie
  • 75 g mandler
  • 75 g smør

Råcreme med kardemomme

  • 3 æggeblommer
  • 80 g sukker
  • 3 dl fløde
    (2)
  • en smule kardemomme

Pynt

  • en smule flormelis
  • en smule pistaciepulver

Fremgangsmåde

Filodej 

  1. Bland alle ingredienserne med undtagelse af vandet sammen i en skål.
  2. Tilsæt vandet til dejen er klæg.   
  3. Ælt dejen længe: Den skal være fuldstændig blank og smidig.   
  4. Lad dejen hvile sig i en kondibøtte smurt med olie.

Fyld    

  1. Skær rabarberne ud på et mandolinjern.  
  2. Bland dem sammen med sukkeret. Lad blandingen stå og trække.   
  3. Hak mandler og pistacienødderne fint.   
  4. Varm sukker og smør op på en pande. Tilsæt havregryn og rør det hele sammen.   
  5. Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af. 
  6. Smelt de 75 gram smør, og sæt det til side.

Råcreme

  1. Pisk æggeblommer og sukker sammen.   
  2. Pisk fløden let, og vend den i æggesnapsen.   
  3. Tilføj kardemomme efter smag.

Samling

  1. Stræk filodejen ud på et meldrysset dug bord.   
  2. Smør dejen med den smeltede smør. 
  3. Drys nødder på, og fordel al fyldet.   
  4. Rul filodejen stramt rundt om fyldet.    
  5. Pensl med lidt smør. 
  6. Bag strudelen ved 180 grader i 25 minutter.  
  7. Lad strudelen køle helt ned.
  8. Lav mønster på kagen med pistaciepulver.