Frederikkes Baklavastrudel
Du kan prøve opskriften på Frederikkes version af den tyske klassiker med nødder og rabarber.
Tilberedningstid:
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
Filodej
- 600 g mel
- 4 spsk. olie
- 2 spsk. citronsaft + lidt salt
- 2 stk. æg
- 3-4 dl vand
Rabarberfyld
- 500 g rabarer
- 100 g sukker
- 100 g havregryn
- 100 g sukker
- 75 g pistacie
- 75 g mandler
- 75 g smør
Råcreme med kardemomme
- 3 æggeblommer
- 80 g sukker
-
3 dl
fløde
(2)
- en smule kardemomme
Pynt
- en smule flormelis
- en smule pistaciepulver
Fremgangsmåde
Filodej
- Bland alle ingredienserne med undtagelse af vandet sammen i en skål.
- Tilsæt vandet til dejen er klæg.
- Ælt dejen længe: Den skal være fuldstændig blank og smidig.
- Lad dejen hvile sig i en kondibøtte smurt med olie.
Fyld
- Skær rabarberne ud på et mandolinjern.
- Bland dem sammen med sukkeret. Lad blandingen stå og trække.
- Hak mandler og pistacienødderne fint.
- Varm sukker og smør op på en pande. Tilsæt havregryn og rør det hele sammen.
- Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.
- Smelt de 75 gram smør, og sæt det til side.
Råcreme
- Pisk æggeblommer og sukker sammen.
- Pisk fløden let, og vend den i æggesnapsen.
- Tilføj kardemomme efter smag.
Samling
- Stræk filodejen ud på et meldrysset dug bord.
- Smør dejen med den smeltede smør.
- Drys nødder på, og fordel al fyldet.
- Rul filodejen stramt rundt om fyldet.
- Pensl med lidt smør.
- Bag strudelen ved 180 grader i 25 minutter.
- Lad strudelen køle helt ned.
- Lav mønster på kagen med pistaciepulver.