Frederikkes Sø
Frederikke har brugt meget af sin barndom i Sverige, og hendes naturmesterværk forestiller Kalvsjön, som deres hus lå ud til. Kagen er fuld af Rubychokolade, pekannødder, citronskal, blåbær og karamel, som alle er smage, Frederikke forbinder med Sverige.
Tilberedningstid:
3 timer, 30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Rubychokolad-blondie m. citron, pekan og blåbær
- 62 g hvedemel
- 100 g rubychokolade
- 100 g smør
- 87 g sukker
- 1 ½ æg
- en smule salt
- 85 g blåbær
- 50 g pekannødder
-
1
citron
(brug skallen)
- 50 g rubychokolade
Karamelmousse
- 210 g sukker
- 4,5 tsk. honning
- 120 ml piskefløde
- 135 g smør
- en smule havsalt
- 6 blade husblas
- 6 dl fløde
Søglaze
- 6 blade husblas
- 150 g mørk chokolade
- 115 ml fløde
- 60 ml vand
- 150 g sukker
- 150 g glukosesirup
Bro
- 110 g dulceychokolade
- en smule brun pulverfarve
- en smule brun pastafarve
Marcipanåkander
- en smule marcipan
- en smule flormelis
- en smule glukose
- en smule pastafarver
- en smule pulverfarver
Fremgangsmåde
Dej:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Smelt smørret i en gryde.
- Smelt 200 gram rubychokolade I mikrobølgeovn.
- Pisk æg, sukker, mel og salt sammen til en let og luftig konsistens.
- Vend smør og chokolade i dejen.
- Tilsæt pekannødder, den resterende rubychokolade og citronskal.
- Hæld dejen i en form med bagepapir, og tryk forsigtigt blåbærrene ned i dejen.
- Bag kagen i 20 minutter.
Karamelmousse:
- Mål alt op.
- Bring rørsukker, honning, fløde, smør og havsalt i kog. Temperaturen skal ende på 120 grader.
- Lad det stå på bordet og køle.
- Læg husblas i blød i 10 minutter.
- Varm 6 spsk af fløden op, og smelt den udblødte husblas heri.
- Rør den herefter i karamellen.
- Pisk resten af fløden til en let flødeskum.
- Vend den sammen med karamellen ad flere omgange.
- Hæld moussen på den afkølede bund.
Søglaze:
- Udblød husblas.
- Hak chokoladen fint, og kom den i en plastikkande.
- Bring fløde, vand, sukker og glukosesirup til kogepunktet i en gryde.
- Tag gryden af varmen.
- Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde.
- Hæld fløden over chokoladen, og stavblend glazen.
- Dæk overfladen med film.
- Hæld glazen over, når den er 39 grader.
Chokoladebro:
- Først skal du temperere chokoladen.
- Kom den i en silikoneform (Frederikke har selv støbt sin).
- Lad chokoladen sætte sig helt, og fjern herefter broen fra formen.
- Pensl brobjælkerne med pulverfarve.
- Placér bjælkerne på kagen.
- Marcipanåkander.
- Indfarv gul, to grønne, en hvid og en lyserød.
- Form åkandeblade af de to grønne nuancer.
- Pensl med grøn farve.
- Form åkandeblomsterne i fri hånd
- Pensl med peach-farve.
- Placér åkanderne på kagen.