Server et par skiver grape eller appelsin til de søde toastbrød for at få et syrligt modspil. (Foto: Mikael Ladegaard Laursen ©DR)

French toast med banan og valnødder

French toast er den ultimative søndags-brunch-ret. De søde og sprøde toastbrød er nemme at lave, kræver ikke mange ingredienser og så smager de virkelig dejligt. I denne opskrift er toppingen banan og valnødder, men du kan bruge alverdens nødder og frugt eller bær.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. æg
  • 1/2 dl mælk
  • 2 tsk. sukker
  • 3 skiver toastbrød
    (andet brød kan også bruges)
  • Lidt smør
    (til stegning)
  • 1 stk. banan
  • 1 lille håndfuld valnødder
    (eller andre nødder til topping)
  • Lidt sirup
    (eller flydende honning)
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

  1. Bland æg, mælk, sukker og salt grundigt.
  2. Skær toastbrødene over, så de bliver til trekanter.
  3. Dyp brødene i æggeblandingen, og lad dem dryppe lidt af, inden de kommes på en varm pande med smør.
  4. Steg brødene, så de bliver gyldne og sprøde.
  5. Server toastbrødene med sirup, skiver af banan og hakkede valnødder.


TIP: Server et par skiver grape eller appelsin til de søde toastbrød for at få et syrligt modspil.