Server eventuelt en cremefraiche med citron til fried chicken for at få et friskt modspil til kyllingen. (Foto: Mikael Ladegaard Laursen ©DR)

Fried chicken

I Danmark kan vi rigtig godt lide kylling, og netop kyllingekødet ryger ofte på aftensmadsbordet. Hvis du mangler nye måder at tilberede din kylling på, kan du prøve den klassiske ret fra de amerikanske sydstater; Fried chicken.

Vær opmærksom på, at kyllingen skal marinere i kærnemælksblandingen i minimum 5 timer.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 0 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 dl mel
  • 700 ml fritureolie
  • 0,5 l kærnemælk
  • 0,5 tsk. sennepspulver
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. cayenne
  • 1,5 spsk. peber
  • 1 spsk. salt
  • 350 g kyllingefilet el. inderfilet

Fremgangsmåde

  1. Bland alle krydderierne. Del dem op i to skåle.
  2. Tilsæt melet i den ene skål.
  3. Vend kyllingestykkerne i krydderiskålen uden mel, og lad dem ligge deri.
  4. Hæld kærnemælk i skålen med kyllingerne, til de er dækket af kærnemælk.
  5. Lad kyllingen marinere i minimum 5 timer.


Efter marineringen:

  1. Dryp kyllingestykkerne af, og vend dem i krydderiskålen med mel.
  2. Friter kyllingestykkerne i olie ved 170 grader i 3-10 minutter, alt efter hvor store kyllingestykkerne er. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.