Frikadeller og stuvet hvidkål er klassisk dansk mad, som vækker gode minder. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Frikadeller med stuvet hvidkål

En af Sveriges mest populære tv-kokke Tina Nordström laver i programmet Tinas Mad disse vidunderlige frikadeller med stuvet hvidkål. Ansjoserne i farsen giver et salt og anderledes tvist - de kan erstattes med 100 hakket kalv og flæsk, hvis man ikke ønsker ansjoserne.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Frikadellefars

  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 3 stk. skiver frisk brød
  • 1,5 dl mælk
  • 1 stk. æg
  • 100 g ansjoser
    (Kan erstattes med 100 g hakket kalv og flæsk)
  • 0,5 dl Finsnittet porre
  • 2 spsk. grov sennep
  • 1 tsk. salt
    (Efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (Efter smag)

Stuvet hvidkål

  • 0,5 stk. hvidkål
  • 1 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 2 spsk. smør
  • 2 stk. skalotteløg
  • 1 dl persille
  • 1 tsk. salt
    (Efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (Efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Lav farsen:
    Bland æg og mælk i en skål. Skær skorpen af brødet og læg det i blød. Hak ansjoserne fint. Rør farsen sammen med brød, ansjos, porre og sennep. Smag til med salt og peber og lad farsen hvile i 10 minutter.

  2. Form og steg frikadellerne:
    Gør hænderne våde og form farsen til frikadeller. Steg frikadellerne i smør og olie i cirka 10 minutter. Smag på en for at se, om de er færdige.

  3. Lav stuvet hvidkål:
    Snit kålen fint og brun den i lidt olie og smør i en gryde. Drys melet over og hæld mælken og smørret ved. Lad det koge i cirka 10 minutter, til kålen er mør. Smag til med salt og peber og rør skalotteløg og persille i.

TIP: Server frikadellerne sammen med hvidkålen og kogte kartofler.