Lækker, klassisk og nem aftensmadsret for hele familien. Stuvet spidskål er lige så lækkert som hvidkål. Spis det med frikadeller til. (©DR)

Frikadeller med stuvet spidskål

Jesper Vollmer laver frikadeller med stuvet spidskål i programmet 'Spis og Spar'. Her får du opskriften, som er både nem, lækker og billig.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Frikadeller

  • 500 g hakket kalv og svin
  • 1 stk. løg
  • 2 stk. æg
  • 2 dl mælk
  • 3 spsk. rasp
  • Lidt salt
  • Lidt peber
  • Lidt smør til stegning
  • Lidt vindruekerneolie til stegning

Stuvet spidskål

  • 1 lille spidskål
  • 3 spsk. smør
  • 3 spsk. mel
  • 1/2 l mælk
  • 1 knivspids revet muskat
  • En smule salt
  • En smule peber

Fremgangsmåde

  1. Rør farsen sammen med salt og peber. Rør til det bliver sejt.
  2. Riv løget og rør resten af ingredienserne i fasen, og lad den hvile i køleskabet, mens den stuvede spidskål laves.
  3. Kog kålen i saltet vand, til den er mør og sigt derefter vandet fra.
  4. Lav en klassisk opbagning ved at smelte smørret i en gryde. Tilsæt derefter melet og bag det lidt sammen i gryden.
  5. Kom en kop af kogevandet fra kålen i gryden med mel og smør og pisk, til der ikke er flere klumper.
  6. Kom mælken i saucen af 2-3 omgange. Kog saucen igennem ved lav varme i ca. 10 min.
  7. Smag den til med salt, peber og muskat.
  8. Kom kålen i saucen og varm den igennem.
  9. Imens steges frikadellerne på panden i halv olie/halv smør. Kom så meget fedtstof på panden, at den dækker halvt op på siden af frikadellerne.
  10. Hvis konsistensen på saucen er for tyk så tilsæt mere væde.

TIP: Spis retten med kogte kartofler og eventuelt en skive rugbrød til.