Frilandskylling med hvidløgscreme
Hvis du elsker hvidløg, er det her helt sikkert en ret for dig. 30 – 35 fed hvidløg bliver til en lækker creme, som du kan bruge som sauce til kylling og tilbehør. Server gerne kyllingen med stegte kartofler eller græskar og du har en herlig middag.
Tilberedningstid:
1 time, 45 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 1 økologisk eller frilandskylling
Hvidløgscreme
- 30-35 fed hvidløg
- 3 dl piskefløde
- havsalt og friskkværnet peber
- lidt olivenolie
Fyld til skroget
- 1 bundt persille
- 5-6 kviste frisk timian
- 1 citron
- 1 helt hvidløg i kvarte
Tilbehør
- ca. 10 blade grønkål
- 40 g smør
- 4 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde
- Tag kyllingen ud og lade den temperere på bordet, imens du forbereder hvidløgscremen.
Hvidløgscreme
- Alle 30-35 hvidløgsfed pilles og blancheres i en 1 liter kogende vand i 2 min. Hæld vandet fra hvidløgsfedende og hæld fløden over.
- Kog fløden op og lad det simre sagte til fedende er helt møre og fløden er kogt ind og blevet helt tyk. Hvis fløden koger næsten væk, så tilsæt lidt vand. Fedende skal koges i cirka 20 minutter.
- Blend hvidløgs-fløde-massen og smag til med salt, peber og et fed presset hvidløg og lidt citronsaft. Kom puréen i en sprøjtepose.
- Rens kyllingen og løsen skindet mellem brystet og lårene med fingerne eller en træske/grydeske. Gør dette forsigtigt, da der endelig ikke må gå hul på skindet.
- Fyld cremen ind under skindet med sprøjteposen. Fordel cremen mellem kød og skind på så meget af kyllingen som muligt.
- Gnid kyllingen indvendigt med olivenolie og derefter salt og peber. Fyld timian, hvidløg og citron ind i skroget.
- Bind kyllingen op med bomuldssnor, og stil den på en rist i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 1 time med et fad under. Tag kyllingen ud og lad den hvile i 10-15 min. Imens laves grønkålen (se nedenfor).
- Skær den ud og læg den på et flot fad, og få noget af hvidløgscremen, der vil flyde ud, når du skær den ud, med over på fadet.
Grønkål
- Kog 1 liter vand op med smør og ½ spsk salt.
- Skyl grønkålen, rib bladende fra stænglerne og pulk den i mindre mundrette bider.
- Kom grønkålen ned i det kogende smørvand i 30 sekunder. Tag den hurtigt op igen med en hulske, dryp af i en sigte og anret med kyllingen.
Ekstra tilbehør
- Kyllingen kan serveres med samme tilbehør, som du ellers ville vælge til en god kylling -så som stegte kartofler med frisk rosmarin, ovnbagt græskar o.l. Hvidløgscremen, der vælter ud under skindet kan gøre ud for sauce.