Frisk citronsorbet

Citronsorbeten, vel nok iskortets mest indbydende sommeris

(Foto: © Jacob Snedevig, DR)

Tidsmængde: Mængde: 0 pers.

Ingredienser

  • 400 g rørsukker

  • 0,5 l vand

  • 3-4 stk. økologiske citroner (saften herfra)

  • 2 stk. økologiske citroner (skal herfra, i tynde skiver)

  • 1 spsk. pisket æggehvide

Fremgangsmåde

Kog en sukkerlage af vand og rørsukker og lad citronskallen trække i lagen til den er afkølet.

Smag lagen til med citronsaft og si den. Den skal smage kraftigt, og må ikke være for sur.

Kør sorbeten på en ismaskine og tilsæt en spsk. pisket æggehvide midtvejs. Efterfrys sorbeten. Citronskallerne kan koges yderligere i lidt sukkerlage til de næsten karamelliserer og serveres med sorbeten.