Pastaen kan både serveres varm og kold. (©DR)

Frisk pasta med gulerødder og ramsløg

Kast dig ud i hjemmelavet pasta med denne opskrift fra 'Nak og æd'.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 100 g durummel
  • 20 g hvedemel
  • 1 æg
  • 2 tsk. olivenolie

Sovs

  • 1/2 hvidvin
  • 150 g smør
  • 3-4 gulerødder
  • 1 håndfuld ramsløg

Fremgangsmåde

  1. Kom melet i en lille skål, slå ægget ud og tilsæt olivenolie.
  2. Ælt dejen godt sammen. Hvis den er for tør, så giv den en lille sjat vand.
  3. Rul dejen ud på en pastamaskine i lange bånd og hæng disse op og tørre let.
  4. Kom hvidvin i en gryde og bring den i kog.
  5. Skræl gulerødder og skær dem i skiver.
  6. Kom gulerødderne i vinen, og lad det hele indkoge.
  7. Pisk koldt smør i og krydr det med sort peber og lidt salt.
  8. Kom pastaen i letsaltet, kogende vand og kog det i et minut.
  9. Løft pastaen op og kom den i gryden med sauce og gulerødder.
  10. Vend sammen og drys groftskårede ramsløg over.

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter