Nyd salsaen som tilbehør til kød eller fisk, eller server den på et stykke ristet brød. (Foto: Lærke Lie Pedersen ©DR)

Frisk tomatsalsa med chili, citron og basilikum

Store, solmodne tomater er perfekte til en frisk tomatsalsa, hvor de rå tomater får selskab af rødløg, chili, citronskal og hakket basilikum. Det er nemt og hurtigt at lave og fungerer godt på et ristet stykke brød til forret eller som tilbehør til hverdagsretter.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. store tomater
  • 1 stk. lille rødløg
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 stk. rød chili
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stk. økologisk citron
  • Lidt salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Hak rødløg, hvidløg, chili og basilikum fint. 
  2. Riv skallen af citronen og gem det.
  3. Hak tomaterne, og vend dem citronskal, lidt citronsaft, olivenolie og de hakkede ingredienser. 
  4. Smag salsaen til med salt og peber.

Tip: Server tomatsalsaen på et ristet stykke brød.