Friske rispapirsruller med grøntsager og rejer (©DR)

Friske rispapirsruller

Prøv de friske rispapirsruller, som bringer dig med til det asiatiske køkken. Her serveret med en smagfuld hoisindip. Rispapirsrullerne laves med friske, velsmagende grøntsager og rejer.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Rispapirsrulle

  • 1 pakke rispapirsdej
  • 4 stk. gulerødder
  • 2 stk. agurk
  • 3-4 stk. peberfrugt
  • 2-3 stk. forårsløg
  • 1 pakke bønnespirer
  • 8-10 stk. pillerejer
  • 1 smule frisk mynte
  • 1 smule friske koriander

Hoisindip

  • 1 smule hoisinsauce
  • 1 smule sød chilisauce
  • 1 smule ingefær
  • 1 smule jordnødder

Fremgangsmåde

Rispapirsruller

  1. Rispapirsdejen lægges i lunt vand indtil det er bøjeligt. Skær alle grøntsager på nær bønnespirerne i smalle strimler. Pil rejerne. Læg derefter rispapirsdejen på et bræt og læg en lille bunke blandede grøntsagsstrimler i en lille bunke på midten. Læg bønnespirer og rejer ovenpå, drys med grofthakket mynte og koriander. Rul rispapirsdejen stramt om grøntsagerne til du har en fast rulle. Lav ruller så hver person kan få to, eller efter appetit.

Hoisindip

  1. Hoisinsaucen smages til med sød chilisauce og friskrevet ingefær efter smag. Rist usaltede jordnødder på bagepapir i ovnen ved 200 grader til de er gyldne. Hak jordnødderne fint og bland dem i hoisindippen.