Friterede auberginer med honning (©DR)

Friterede auberginer med honning

Lækre, sprøde, tynde aubergineskiver stegt i olie med flydende honning.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. aubergine
  • 0,5 l olie
    (til friture)
  • 1 smule flydende honning

Dej

  • 100 g hvedemel
  • 1 stk. æg
  • 1-1,5 dl danskvand
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 stk. usprøjtet citron

Fremgangsmåde

  1. Lav en pandekagelignende dej ved at blande mel, salt, æg, danskvand og friskrevet citronskal. Skær auberginen i tynde skiver og dyp dem i dejen. Kom olie i en gryde og varm det op. Fritér aubergineskiverne i olien til dejen er helt sprød og gylden. Lad aubergineskiverne dryppe af på fedtsugende papir, dryp dem med flydende honning og spis auberginerne mens de er helt varme og sprøde.