De friterede jomfruhummerhaler er en dejlig forret eks. til nytår, gerne serveret med et glas mousserende vin. (©DR)

Friterede jomfruhummerhaler med kryddermayo

I programmet Nytår i Det Kongelige Kobberkøkken kreerede James Price og Mette Blomsterberg lækre retter og tilbehør til årets sidste dag. James lavede bl.a. disse små friterede og sprøde jomfruhummerhaler, der er oplagte at servere som en lille snack eller starter, som man kan dyppe i en krydderurtemayonnaise.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 12 stk. jomfruhummerhaler
  • 12 stk. små træspid

Beignetdej

  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl øl
  • 1 dl vand
  • 1 sjat cognac
  • 1 stk. æggehvide
  • Rigeligt smagsneutral olie til friture

Kryddermayonnaise

  • 2 dl mayonnaise
  • 1 spsk. cornichoner
  • 2 spsk. kapers
  • 1 spsk. kørvel
  • 1 spsk. purløg
  • ca. 1 stk. grøn chili
    (efter smag)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Beignetdej:
    Mel, salt, smeltet smør, øl, vand og cognac røres sammen og hviler på køl 1 times tid.
  2. Pisk æggehviden og vend den i dejen. 
  3. Sæt hummerhalerne på små træspid, dyp dem i beignetdejen og fritér dem til de er gyldne i varm olie. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og server dem straks sammen med kryddermayo!
  4. Kryddermayonnaise:
    Hak cornichoner, kapers, kørvel, purløg og chili fint. Bland alle ingredienserne og smag til med salt og peber. Virker mayonnaisen for tyk, kan man lette den lidt med en smule yoghurt naturel.
  • TIP: Hvis man har lyst til at gøre lidt særligt ud af snack’en, kan man dække en oasis halvkugle med frisk tang og stikke spiddene med de friterede jomfruhummerhalerne ned i den.