Friterede østers i beignetdej med tilbehør (©DR)

Friterede østers i beignetdej med tilbehør

Friterede østers smager dejligt, og kan serveres med tilbehør i form af syltede agurker, østers mayo og salturt. En dejlig måde at tilberede østers på, hvis man ønsker at spise dem på en anden måde, end friske. Vær opmærksom på, at agurkekuglerne skal trække i nogle timer.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Østers

  • 24 stk. store østers

Beignetdej

  • 250 g mel
  • 5 g salt
  • 2 spsk. smeltet smør
  • 1,5 dl øl
  • 1 sjat cognac
  • 2 dl lunkent vand
  • 2 stk. stiftpiskede æggehvider
  • 1 del olie
    (til friture)
  • 1 smule ekstra mel

Østersmayo

  • 3-4 stk. østers
  • 2 stk. pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 spsk. sherryvinaigre
  • 1 smule citronsaft
  • 2-3 dl vindruekerneolie

Agurkekugle

  • 1 stk. agurk
  • 1 dl eddike
    (lager eller æbleeddike)
  • 1 dl sukker
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 3-4 stk. finthakket dild

Fremgangsmåde

Lav beignetdej:

  1. Begynd med beignetdejen, for den skal hvile lidt i køleskabet inden den bruges. 
  2. Bland mel og salt i en skål. Rør det hele æg og halvdelen af øllet i. 
  3. Rør dejen fri for klumper og tilsæt resten af øllet og cognac. 
  4. Lad dejen hvile ca. ½ time. Lige inden den skal bruges piskes æggehviderne stive og vendes i dejen. 
  5. Dryp østers af på et viskestykke, vend dem i mel og derpå i beignetdej. Fritér dem i varm olie til de er gyldne og sprøde. Dryp dem af på køkkenrulle og servér omgående.

Lav østersmayo:

  1. Kom østers i skål med æggeblommer, sennep, sherryvinaigre samt salt og peber. Brug en stavblender til at køre massen sammen og tilsæt mens der køres olie lidt efter lidt, til mayonnaisen har opnået den rigtige konsistens. Smag til med citronsaft.

Lav agurkekugle:

  1. Skræl agurkerne og lav små kugler af dem med et parisiennejern. Bland de øvrige ingredienser til en lage. Lad agurkekuglerne trække i den på køl i nogle timer, gerne natten over.

Lav salturt: 

  1. Blanchér salturten i kogende vand et minuts tid og kom den derpå iskoldt vand. Lad den dryppe af på et viskestykke.