Friteret camembert med bacon og blød bolle
Den ultimative morgenmadsburger med friteret camembert, stikkelsbærkompot og sprød bacon i en blød bolle. Det serverede Nikolaj for ham og Jørgen, inden de tog på fisketur i programmet Nak & Æd.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Friteret camembert
- 1 hel camembert
- 1 æg
- mel og rasp til panering
- vindruekerneolie til fritering
Stikkelbærkompot
- 200 g stikkelbær
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 dl æblemost
- 2 spsk. rørsukker
- lidt salt og peber
Desuden
- 8 skiver bacon
- 4 brioche boller
Fremgangsmåde
- Paner osten i mel, æg og rasp.
- Friter i hed olie, til den bliver sprød og gylden over det hele. Løft op og gem.
- Kom stikkelbær i en lille gryde og hæld eddike og æblemost på. Bring i kog og lad det simre sammen.
- Tilsæt sukker og krydr med salt og peber. Kog det godt sammen og fjern fra varmen.
- Steg bacon sprøde over det hele. Fjern fra varmen og gem.
- Varm bollerne og flæk dem.
- Fordel stikkelsbærkompot på bollerne og kom et stort stykke ost og to skiver bacon på. Fold sammen og server.