Morgenmadsburger med friteret ost, stikkelsbærkompot og salt bacon. (©DR)

Friteret camembert med bacon og blød bolle

Den ultimative morgenmadsburger med friteret camembert, stikkelsbærkompot og sprød bacon i en blød bolle. Det serverede Nikolaj for ham og Jørgen, inden de tog på fisketur i programmet Nak & Æd.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Friteret camembert

  • 1 hel camembert
  • 1 æg
  • mel og rasp til panering
  • vindruekerneolie til fritering

Stikkelbærkompot

  • 200 g stikkelbær
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 dl æblemost
  • 2 spsk. rørsukker
  • lidt salt og peber

Desuden

  • 8 skiver bacon
  • 4 brioche boller

Fremgangsmåde

  1. Paner osten i mel, æg og rasp. 
  2. Friter  i hed olie, til den bliver sprød og gylden over det hele. Løft op og gem.
  3. Kom stikkelbær i en lille gryde og hæld eddike og æblemost på. Bring i kog og lad det simre sammen.
  4. Tilsæt sukker og krydr med salt og peber. Kog det godt sammen og fjern fra varmen.
  5. Steg bacon sprøde over det hele. Fjern fra varmen og gem.
  6. Varm bollerne og flæk dem. 
  7. Fordel stikkelsbærkompot på bollerne og  kom et stort stykke ost og to skiver bacon på. Fold sammen og server.