Friteret gedeost med syltede pærer og hasselnødder (©DR)

Friteret gedeost med syltede pærer og hasselnødder

Beregn gerne en hel, lille gedeost pr. mand. Vi prøvede i programmet at fritere en lidt større ost, som ville egne sig til to personer. Men det bliver ikke helt så godt, da en større ost ikke når at smelte helt på samme måde.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 4 stk. små cremede gedeoste
  • 2 stk. modne pærer
  • 1 smule sød vin
  • 1 stang kanel
  • 1 stk. stjerneanis
  • 2 dl hvedemel
  • 2 dl fin rasp
  • 2 stk. æg
  • 0,5-1 l olie til fritering
  • 1 håndfuld hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggene, vend ostene i æg, derpå i mel, så tilbage i ægget og til sidst i den fine rasp. De skal gerne lukkes fuldstændig af paneringen. Stil dem koldt.

  2. Skræl pærerne og kog dem enten i sukkerlage på 1/3 sukker 2/3 vand, eller i en rest sød vin, eller en blanding af vand og sød vin. Kom en stang kanel og lidt stjerneanis i gryden. Kog pærerne møre. Sluk for blusset. Lad dem stå og trække i kogelagen, til den bliver kold.

  3. Tag dem op, skær dem i halve og skrab forsigtigt kernehuset ud med en teske. Skær dem så i tynde skiver fra toppen mod bunden, men således at man ikke fører snittet hele vejen op. Derpå kan de lægges på tallerkenen og bredes ud til en lille vifte (Pynte-Jørgen slår til igen…).

  4. Læg hasselnødderne i vand og lad dem trække et par timer. Derpå bliver de næsten som friske hasselnødder og kan nemt skives helt fint på et skivejern.

  5. Frittér ostene til paneringen er fint brun. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir et øjeblik. Server med pærerne, som får et drys med de fine skiver hasselnød.